Şırnakta okullara yapılan saldırı

Şırnakta okullara yapılan saldırı -Bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, okullara yönelik yapılan saldırıları kınadı


ŞIRNAK (A.A) - Şırnakta bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, okullara yönelik yapılan saldırıları kınadıklarını açıkladı.
     Aralarında Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Ziraat Odası Başkanlığının da bulunduğu 6 sivil toplum kuruluşu, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, kepenk kapatmayla beraber yapılan gösterilerde bazı esnafların camlarının kırıldığı, sokak lambalarının da göstericilerin hedefi haline geldiğine dikkat çekildi.
     Bütün Şırnak halkının tepkisine neden olan okullara yönelik saldırının da kimseye bir faydasının olamayacağı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Yaşanan bu insanlık dışı eylemlerden sonra Şırnak merkezde bulunan bir ilköğretim okulunun yakılmaya çalışılarak tahrip edildiği görülmüştür. Bütün Şırnak halkının tepkisine neden olan saldırının kimseye bir faydasının olmadığı açıktır. Bu olaylar kim tarafından yapılırsa yapılsın, yanlıştır. Bu tür eylemlerle çocukları şiddetin hedefi durumuna getiren herkesin savaş suçu işlemiş sayılacağını ve bunu asla tasvip etmediğimizi belirtmek istiyoruz. Bölgemizin hak ettiği huzur ve refah ortamına kavuşmasını sağlamak için herkesin el birliği ile hareket etmesi kaçınılmazdır. Geleceğimizin teminatı olan yeni nesillerimizin eğitim ve öğretim yuvalarına yapılan bu saldırılara hiçbir anlam vermemekle beraber bu ve benzeri saldırıları kınıyoruz.
    
     Muhabir: Cafer Balık / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Şırnakta okullara yapılan saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER