Sinop Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası

Sinop Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yüksel: -K belgesi almak için Ulaştırma Bakanlığınca istenen tonaj mecburiyeti şoför esnafını mağdur etmiştir


SİNOP (A.A) - Sinop Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yüksel, K belgesi almak için Ulaştırma Bakanlığınca istenen tonaj mecburiyeti şoför esnafını mağdur etmiştir dedi.
     Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulaştırma Bakanlığınca yeni kamyon alacaklarda 25 ton olan tonajın 35 tona çıkarıldığına işaret etti.
     Bu durum yeni kamyon almak isteyen şoför esnafımızı zora soktu diyen Yüksel, K belgesi almaları için Bakanlıkça istenen tonaj mecburiyetinin kaldırılmasını istediklerini söyledi.
     Bu sebeplerden dolayı Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasına üye kayıt işlemlerinin durma noktasına geldiğini ifade eden Yüksel, şunları kaydetti:
     Daha önce 5362 sayılı yasa gereği vergi kaydı bulunmayan şoför esnafının esnaf sayılmayacağı ibaresi ile bu üyelerin kayıtları odadan silindi. Bu yüzden odaya kayıtlı olan üye sayısı 2 bin 200den 520ye düştü ve ardından da yeni kamyon almak isteyen şahıslardan K belgesi almaları için Ulaştırma Bakanlığınca istenen tonaj mecburiyeti de şoför esnafını mağdur etmiştir. Bu uygulama sonucu oda gelirlerimizde ciddi anlamda azalma olmuştur. Takdir edersiniz ki bu kadar üye kaybı neticesinde odamızın gelir düzeyi ciddi oranda azalmıştır. Biz Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak tonaj mecburiyetinin kaldırılmasını istiyoruz.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Sinop Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER