Sinop Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl

Sinop Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Saraçoğulları: -Anız yakılması sonucu toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik dengesi bozuluyor


SİNOP (A.A) - Sinop Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erol Saraçoğulları, Anız yakılması sonucu toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik dengesi bozuluyor dedi.
     Saraçoğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde buğday ve arpa hasadının başladığını hatırlatarak, hasadın ardından çiftçilerin yanlış bilgilendirilmesi nedeniyle anızların yakıldığına işaret etti.
     Anız yakılmasının yasaklandığını belirten Saraçoğulları, şöyle konuştu:
     Çiftçilerimiz yanlış bilgilendirme sonucunda anız yakmaktadır. Anız yakılması sonucu toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik dengesi bozuluyor. Toprakta organik madde oranı ve toprak geçirgenliği azalıyor. Erozyon artarak toprak kayıplarına neden oluyor. Ayrıca anız yakılması sonucu yangınlar meydana geliyor. Bu yangınlar doğal dengenin bozulmasına, havanın kirlenmesine hatta yol kenarında yakılan anızlar kara yollarındaki görüş mesafesini kısaltarak trafik kazalarına dahi sebep olabiliyor. Bu nedenle anız yakılması yasaklanmıştır.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Sinop Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER