Sinopta yeni eğitim

Sinopta yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıkları -İl Milli Eğitim Müdürü Akkurt: -Zorunlu eğitime geçiş bizim 3-4 yıllık bir süremizi alacak


SİNOP (A.A) - Sinop Milli Eğitim Müdürü Emin Akkurt, Zorunlu eğitime geçiş bizim 3-4 yıllık bir süremizi alacak dedi.
     Akkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde yaklaşık 37 bin öğrencinin, 2 bin 250 öğretmenle 17 Eylülde eğitim ve öğretim dönemine başlayacağını belirtti.
     Yeni eğitim öğretim yılı için hazırlıkların sürdüğünü söyleyen Akkurt, ücretsiz ders kitaplarının okullara dağıtımı için yüzde 80 civarında işlemlerin tamamlandığını söyledi.
     Önceliklerinin, okulların açılmasıyla öğrencilere ders kitaplarını masalarının üzerinde teslim etmek olduğunu aktaran Akkurt, okullarımızda yapılan tadilat, onarım ve okul bakımlarıyla ilgili çalışmaları da kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.
     İl genelinde başta matematik olmak üzere rehber öğretmen ve teknoloji tasarım derslerinde öğretmen açığının olduğunu, ancak sınıf öğretmenliğinde ise fazlalık olduğunu vurgulayan Akkurt, Yeni öğretmen alımlarıyla birlikte branş açıklarını büyük ölçüde kapatmak için çalışıyoruz. Bakanlık yeni bir öğretmen alımı yapacak. Biz de Norm kadrolarımızı ve ihtiyaç alanlarımızı bakanlığımıza bildirdik dedi.
     Fatih Projesi ile ilgili çalışmaları yakından takip ettiklerini de ifade eden Akkurt, şöyle devam etti:
     Proje tüm ilde bulunan 24 lisede başlayacak. Bu okullarda kurulumlar devam ediyor. Şu ana kadar yüzde 70-80 civarında kurulumlar tamamlanmış durumda. İhaleyle ilgili belli bir eksiklik var. Bir kaç okul şu an biraz rölantide gidiyor. Kurulumların eylül ayı sonuna kadar bitirilmesi söz konusu. Buna bağlı olarak öğretmen eğitimlerimiz de devam ediyor. Bununla ilgili olarak bir sıkıntımız yok. 24 lisemizin tamamındaki öğretmenlerimizi bu süreç içerisinde kurstan geçirerek, dizüstü bilgisayar, LCD panel, internet ağ altyapısı ve etkileşimli tahtayı kullanabilecek bir duruma getireceğiz.
    
     -En az hareketliliği sağlayacak planlamayı yaptık-
    
     Zorunlu eğitime geçiş sırasında eksik ve aksayan taraflar olacağını ifade eden Akkurt, önümüzdeki dönemlerde zorunlu eğitime dönüşlerde bazı branşlarda öğretmen fazlası ya da öğretmen eksiği olacağını vurguladı.
     Milli Eğitim Bakanlığının bu konuyla ilgili yeni branşların yanı sıra ek branşlara geçişle ilgili çalışmalar yaptığını anlatan Akkurt, şöyle devam etti:
     Bizim de onlarla ilgili hazırlıklarımız var. İlimizde zorunlu eğitimle ilgili çok büyük bir sıkıntımız yok. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak olabildiğince az hareketlilik yaparak öğrencilerimizi bir yerden diğer taraflara dolaştırarak ana yapıyı bozmamaya gayret ettik. Mutlaka eksik ve aksayan tarafları olacaktır. Onu revize ederek yeniden değerlendirebiliriz. Zorunlu eğitime geçiş bizim 3-4 yıllık bir süremizi alacak. Vatandaşlarımız o anlamda çok tedirgin olmasınlar. Biz kanunun vermiş olduğu yetki ile ilin var olan imkanlarını kullanarak en sağlıklı diyebileceğimiz en az hareketliliği sağlayacak planlamayı yaptık.
    
     Muhabir: Kenan Türkseven / Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Sinopta yeni eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER