Sinopta okul servislerinin denetimleri

Sinopta okul servislerinin denetimleri


SİNOP (A.A) - Sinop Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ve Şoförler Cemiyeti yetkilileri, okul servislerinin denetimleri hakkında basını bilgilendirdi.
     Sinop Emniyet Müdür Yardımcısı Rasim Çakır İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ve Sinop Belediyesi Zabıta Müdürlüğü işbirliğinde tüm okul servis araçlarının denetimden geçirildiğini söyledi.
     Denetlemelerde öncelikle okul servis araçları kullanma belgelerinin kontrol edildiğini, bunun dışında okul servis araçları servisleri inceleme formu kriterlerine göre inceleme yapıldığını belirten Çakır, şunları kaydetti:
     2012-2013 eğitim yılı döneminde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha güvenli bir trafikte okullarına gidip gelebilmeleri için il merkezinde bulunan okul servis araçları 139 defe kontrol edildi. Araçlar yönetmeliğe uygun hale getirildi eksikleri bulunanlara ise gerekli cezalar uygulandı. Denetlemelerimizde araçta bulunan öğrenciler için emniyet kemeri, araçların bakım ve temizliği, güvenlik sistemi, araç muayeneleri gibi maddeler değerlendirildi. Sinop merkezinde faaliyet gösteren 40 okul servis aracı (S) Plakalı olarak okul servis araçları hizmet yönetmeliğine uygun tescil edilmiştir.
     Sinop Belediyesi Zabıta Müdürü İsmail Değer ise , denetimlerin özellikle öğrenci sağlığı ve güvenliği açısından gerekli olduğunu belirterek,Okul servis aracı olarak hizmet veren tüm araçlar için araç sahibi, çalışacak şoför ve rehber personel için kriterler bulunmaktadır. Biz bunları kontrol ediyoruz ve bunun sonucunda da özel izin belgesi düzenliyoruz. Bunların dışında genel anlamda okul servis araçları için inceleme formumuz bulunuyor. Bu formda hizmetin belli standartlar içinde verilmesini sağlayan 12 maddelik kriterimiz bulunuyor. Denetimler sırasında bunları sorguluyoruz dedi.
     Değer, servislerde öğrenciler için ulaşım hizmeti verildiğini de kaydederek, Anne babalar, veliler öğrencilerini okul servislerine emanet ediyorlar. Bunun için titiz davrandıklarını da biliyoruz. Öğrencilerimizin sağlıklı ve güvenli bir şekilde taşınması için üzerimize düşen sorumluluklarımız ve görevlerimiz içinde hareket ediyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Sinopta okul servislerinin denetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER