Sınırda bekleyen 11 bin Suriyeli için

Sınırda bekleyen 11 bin Suriyeli için sağlık taraması -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye sınırına yakın noktada kurulan çadırlarda kalan yaklaşık 11 bin Suriyeli, İHHnin desteğiyle sağlık kontrolünden geçirildi -Kuveytli hayı


HATAY (A.A) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, ülkesindeki olaylardan kaçarak Türkiye sınırına yakın noktada kurulan çadırlarda kalan yaklaşık 11 bin Suriyeli, sağlık kontrolünden geçirildi.
     İHHden yapılan yazılı açıklamada, olayların başladığı ilk günden bu yana Suriyelilerin her türlü ihtiyacının karşılanması için çalışmalar yapıldığı belirtildi. Suriyelilerin sağlığı için de projeler üretmeye devam eden İHHnin, bu kapsamda, Hatayın Reyhanlı ilçesinde sınıra yakın yerlerde bekleyen çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan yaklaşık 11 bin Suriyeliyi sağlık taramasından geçirdiği kaydedildi.
     Dört kişilik doktor heyetiyle yapılan taramada, banyo, tuvalet ve temiz su bulunmayan ortamda toplu halde yaşayan Suriyelilerin sağlık durumlarının son derece kötü olduğunun tespit edildiği, taramada, astım, bronşit, bağırsak enfeksiyonu, zatürrenin yanı sıra hepatit gibi bulaşıcı hastalıklara da rastlandığı belirtildi.
     İHH sağlık heyetinde bulunan doktor Husam Abdullatif, sağlık taraması sonucu ortaya çıkan durumun son derece vahim olduğunu, ancak yeterli miktarda ilaç ve sağlık malzemesinin olması durumunda hastaların iyileşebileceğini ifade etti.
     Sınırdaki çadırlarda kalan Suriyelilere sağlık taramasının yapılmasının yanı sıra, İHH ekipleri doktorlarla yemek yapılan malzemeleri de inceledi.
    
     -Kuveytli hayırseverlerden yardım-
    
     Bu arada, Türkiyeye sığınan Suriyelilere Kuveytli hayırseverlerden yardım geldi.
     Kuveytli hayırsever doktor Ahmet Kiyali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeden Türkiyeye kaçanların acılarını biraz olsun hafifletmek ve yaralarını sarmak için destek olmaya çalıştıklarını söyledi.
     Hatayın Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa beldesinde kalan yaklaşık 150 Suriyeli için battaniye, yatak, bebek maması ve bezinin de yer aldığı yardım malzemelerini dağıttıklarını ifade eden Kiyali, hayırseverlerin desteklerinin bundan sonra da devam edeceğini kaydetti. Daha sonra yardım paketleri Suriyelilere dağıtıldı.
     Aileleriyle Türkiyeye sığınan ve olanlardan habersiz günlük hayatlarına devam eden çocukların yapılan yardımlar nedeniyle çok mutlu oldukları gözlendi.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Sınırda bekleyen 11 bin Suriyeli için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER