Sınır ötesine yardım

Sınır ötesine yardım -Adıyamandaki Suriyeye Yardım Platformunca Suriyeliler için reçel yapımına başlandı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamandaki Suriyeye Yardım Platformunca geliri sığınmacılara bağışlanacak reçel yapımına başlandı.
     İlçedeki sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla kurulan platformun, Çelikhan-Suriye Halkı İle El Ele sloganıyla başlattığı yardım kampanyası sürüyor. Bu kapsamda Suriyelilere alternatif gıda yardımları yapılıyor.
     Platform Sözcüsü Abumüslüm Çakmak, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugüne kadar gıda, giyim, ilaç gibi temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan 6 kamyon yardımın yanı sıra 35 bin lira tutarında nakdi yardım yaptıklarını söyledi.
     Ayrıca Suriyelilere reçel yapmak için aldıkları karar doğrultusunda çalışmalara başladıklarını anlatan Çakmak, Oluşturduğumuz ekip, Malatya ve civar bölgelerden kurutulmuş kayısı topladı. Suriyeli kardeşlerimize 5 ton reçel yapmak için yola çıktık. Ancak halkımız ilgi gösterince bunu 15 tona çıkardık. Bunları derneğimizin mutfağında reçel haline getiriyoruz. Amacımız yapmayı planladığımız 15 ton reçeli Anadolu Platformu aracılığıyla eşit şekilde Suriyeli sığınmacıların yaşadığı kamplara dağıtmak dedi.
     Çelikhan Kaymakamı Ömer Dağdeviren de platform üyeleri ve hayırseverlere teşekkür etti.
     Çelikhan gibi küçük bir ilçede çok büyük yardım toplandığını aktaran Dağdeviren, şunları kaydetti:
     Öncelikle bu yardımların toplanmasında emeği geçen siz platform üyelerine teşekkür ediyorum. Topladığınız yardım gerçekten çok büyük bir yardımdır. Hele burada bu ortamı gördükten sonra duygulanmamak elde değil. Devletimiz resmi kamplarda 180 binden fazla Suriyeli mültecilerin bakımını üstlenmiştir. Sivil toplum kuruluşlarının gösterdiği bu hassasiyet ülkemiz için çok önemlidir.
    
     Muhabir: Mustafa Aloğlu
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Sınır ötesine yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER