Sınır ötesine yardım seferberliği

Sınır ötesine yardım seferberliği -Şanlıurfada, Suriyeye Yardım Platformunca toplanan 3 tır yardım malzemesi daha Suriyedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada, Suriyeye Yardım Platformunca toplanan 3 tır yardım malzemesi daha Suriyedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.
     Kent genelindeki stantlarda toplanan gıda ilaç ve giyimden oluşan yardım malzemeleri, Paşabağı Mahallesindeki depoya ulaştırıldı. Burada kategorilere göre ayrılıp kolilenen malzemeler, gönüllülerce tırlara yüklendi.
     Malzemeler, Akçakale ve Karkamış Gümrük kapılarından geçirilerek Suriyedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
     Müftü İhsan Açık, tırların gönderilme törenine katılarak, bir süre buradaki görevlilere yardım etti.
     Şanlıurfalıların Suriyelilerin ihtiyaçlarına destek olmaya çalıştığını belirten Müftü Açık, Temennimiz bir an önce olayın bitip, Suriyeye yardım tırları değil de seyahat turlarının düzenlenmesidir dedi.
    
     -Çocuklar için oyuncak toplanacak-
    
     Suriye Yardımlaşma Platformu Başkanı Osman Gerem de, bugün gönderilen 3 tırla birlikte toplam 39 tır yardım malzemesinin Suriyeye ulaştırıldığını söyledi.
     Suriyede savaşın gölgesinde kalan çocukları en azından oyuncakla sevindirmek istediklerini dile getiren Gerem, şunları kaydetti:
     Suriyeli her çocuğa bir oyuncak göndermek istiyoruz. Suriyedeki çocukların da boynu bükülmesin istiyoruz. Vatandaşlarımız, evlerinde atıl durumda bulunan çocuklarının fazla oyuncaklarını bize ulaştırmalarını bekliyoruz. Amacımız, Suriyelilerin gönlü hoş olsun, savaş ortamında onları gülümsetebilmek adına bu oyuncakları toplayacağız. Hayırseverlerden destek bekliyoruz.
    
     -Suudi Arabistan da yardım edecek-
    
     Kentteki yardım faaliyetlerini yerinde görebilmek amacıyla Sudi Arabistandan gelen Suudi Arabistan Yardım Konseyi heyetinden 5 kişi de yürütülen yardım faaliyetlerine ilişkin Suriye Yardım Platformu Başkanı Osman Geremden bilgi aldı.
     Konsey Başkanı Abdullah el-Salih, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyenin zor durumda kalan Suriyelilere kucak açmasından minnettar olduklarını dile getirdi.
     Konsey olarak yardımda bulunmak istediklerini belirten Salih, Biz de Suriyeye elimizden gelen yardımı yapacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Sınır ötesine yardım seferberliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER