Sınır ötesine yardım seferberliği

Sınır ötesine yardım seferberliği -Nevşehir ve Niğde belediyelerince temin edilen 70 ton patates Suriyeye gönderilmek üzere Şanlıurfaya getirildi


ŞANLIURFA (A.A) - Türkiye Belediyeler Birliği öncülüğünde, Nevşehir ve Niğde belediyelerince temin edilen 70 ton patates, Suriyeye gönderilmek üzere Şanlıurfaya getirildi.
     Şanlıurfa Suriye Yardım Platformunca ülkedeki ihtiyaç sahipleri için başlatılan kampanya, hayırseverlerin desteğiyle sürüyor.
     Nevşehir ve Niğde belediyelerince Suriyeye gönderilmek üzere temin edilen 70 ton patates, kamyonlarla Şanlıurfaya ulaştırıldı. Platformun Paşabağı Mahallesindeki deposunda çuvala konulan patatesler, 2 tıra yüklendi.
     Yardımların bir kısmının Akçakale ve Karkamış sınır kapılarından Suriyedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması planlanıyor. Kalan patatesler ise planlamalar dahilinde ihtiyaç bulunan bölgelere gönderilecek.
     Suriyeye Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, gazetecilere yaptığı açıklamada, iç savaşın sürdüğü Suriyeye, 5 ayda 86 tır ayni yardım malzemesi gönderdiklerini söyledi.
     Suriye için daha fazla yardıma ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Gerem, hayırseverlerin desteklerini beklediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Yasin Dikme / Ömer Fansa
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Sınır ötesine yardım seferberliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER