Sınavda başarılı olanın ödülü, cumhuriyet altını

Sınavda başarılı olanın ödülü, cumhuriyet altını - Bolu Valisi Özçimen: SBS ve LYSde derecdeye giren öğrencilerimize 40 cumhuriyet altını vereceğiz


BOLU (A.A) - Bolu Valisi İbrahim Özçimen, SBS ve LYSde dereceye giren öğrencilere 40 cumhuriyet altını vereceklerini söyledi.
     Bolu Valiliği Abant Toplantı Salonunda basın mensupları ile bir araya gelen Özçimen, 2012 Seviye Belirleme Sınavı(SBS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS) sonuçlarını değerlendirdi.
     Ortaöğretim Yerleştirme Puanında (OYP) il genelinde 13 puanlık artış sağlandığını belirten Özçimen, 2011 yılında SBSde ilk bine 3 öğrencimiz girmişken, bu yıl 4 öğrencimiz aynı başarıyı tekrarlamıştır. Ayrıca LYSde ilk bin öğrenci arasına 36 öğrenci girmiş, geçen yıla göre 12 öğrenci ilave olmuştur diye konuştu.
     İl genelinde başarının gözle görülür şekilde arttığını kaydeden Özçimen, Bu başarıyı öğretmenlerimizin öğrencilerle birebir ilgilenmesi sonucunda kaydettik. Her öğrenci ile birebir ilgilenildi, ev ziyaretleri yapıldı. Öğrencilerimiz eksik oldukları konulara yoğunlaştırıldı. Bu sayede 13 puanlık artışı sağlamış olduk şeklinde konuştu.
     İlçelerde eğitim gören öğrencileri de ihmal etmediklerine dikkati çeken Özçimen, Bu öğrencilerin başarılarının artması için ilçelerde halk eğitim merkezleri tarafından kurslar açıldı. Bu imkanın bulunamadığı ilçelerde eğitim gören öğrenciler ise Boluya getirilerek sınavlara hazırlanmaları sağlandı. Bu şartlar altında SBS ve LYSde başarı sağlayan öğrencilerimiz ödüllendirilecek. İlk bine giren öğrencilerimize 1, ilk yüze giren öğrencilerimize ise 5er cumhuriyet altını vereceğiz. Bu kapsamda SBS ve LYSde dereceye giren öğrencilerimize 40 cumhuriyet altını vereceğiz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sınavda başarılı olanın ödülü, cumhuriyet altını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER