Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -İlçe Koordinasyon Toplantısı -Kütahya Valisi Çiftçi: Çitgöl, Beyce ve Naşa beldelerinde afetzedeler için inşa edilecek toplam 144 konut bu yıl teslim edilecek


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Simav ilçesine bağlı Çitgöl, Beyce ve Naşa beldelerinde afetzedeler için inşa edilecek toplam 144 konutun bu yıl hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.
     Çiftçi, Simav Hükümet Konağında düzenlenen İlçe Koordinasyon Toplantısında, 19 Mayıs 2011de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde hasar gören Nasuh Ağa ve Üzüm Pazarı camileriyle Ulu Camide güçlendirme ve onarım çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.
     Köy ve beldelerde gerçekleştirilen kanalizasyon ve yol yapım çalışmalarında önemli başarılar elde edildiğini ifade eden Çiftçi, şöyle konuştu:
     Deprem sonrası inşa edilen eğitim kurumları binaları ve camilerin kesin kabulleri bu yıl yapılacak. Çitgöl, Beyce ve Naşa beldelerinde afetzedeler için inşa edilecek toplam 144 konut bu yıl teslim edilecek. Birinci derecede deprem riski bulunan Simavda bin kişiye afet eğitimi verilecek. Akbaldır Stadında kapalı tribün, Akbaldır Spor Salonunun zemini yenilenecek ve bina onarılacak. Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörlüğüne tahsis edilen Muradınlar Spor Salonunun eksiklikleri de Rektörlük tarafından giderilecek.
     Çiftçi, ilçe ve belde belediye başkanlarıyla muhtarların, sorumluluk alanlarında tespit ettikleri sorunları dinledi.
     Toplantıya, il ve ilçe daire müdürleri, ilçe ve belde belediyeleri ile siyasi partilerin ilçe başkanları, belde ve köy muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
     Daha sonra, Çiftçi ve beraberindekiler, Hükümet Konağındaki personel lokantası, Öreyler beldesindeki afet konutları, Beyce beldesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatı, Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Binası, Sebze Pazarı ile Yeni Cami inşaatlarını inceledi.
    
     -Simavda çiftçilere 7 bin 700 fidan dağıtıldı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı ile Simav Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilere törenle 7 bin 700 fidan verildi.
     İlçe Kaymakamı Yüksel Ünal, Simav Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende, ilçe iklimine uyum gösteren ve coğrafi koşullardan en az etkilenen armut, kiraz ve erik üretiminin artırılmasının hedeflendiğini bildirdi.
     İlçe çiftçisine yeni gelir kapıları açmak istediklerini dile getiren Ünal, Çiftçilerimize 3 çeşit fidan dağıtıyoruz. Vakıf olarak amacımız; çiftçimize her gün balık vererek onların karnını doyurmak değil, onlara balık tutmasını öğretmektir. Bundan dolayı bölgeye uygun sertifikalı fidan dağıtımlarını sürdüreceğiz. Bunun için 30 bin lira ödenek ayırdık diye konuştu.
     Simav Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Ceylan da vakıf desteğiyle çiftçilere önceki yıllarda da sertifikalı fidan dağıtımı yapıldığını hatırlattı.
     Yaklaşık 5 yıl sonra Simavın, meyveciliğin merkezi olacağını anlatan Ceylan, Fidanların dikilmesi, bakımı, budanması, sulanması ve gübrelenmesi konularında görevlilerimiz yardımcı olacak dedi.
     Daha sonra, Bursadan temin edilen 500 deveci armudu, 4 bin regina cinsi kiraz ve 2 bin 200 Japon eriği fidanı, çiftçilere teslim edildi.
     Törene, AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı, Simav Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Çetin Balamur katıldı.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Hadi Şengül
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER