Simavdaki depremler

Simavdaki depremler -Kaymakam Ünal: Depremlerin Simavda can ve mal kaybına yol açmaması, en büyük tesellimiz


KÜTAHYA (A.A) - Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, ilçeye bağlı Şenköy beldesinde, 06.49 ve 06.51 saatlerinde meydana gelen 4,0 ve 3,6 büyüklüklerindeki depremlere ilişkin, Depremlerin Simavda can ve mal kaybına yol açmaması, en büyük tesellimiz dedi.
     Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezine 18 kilometre uzaklıktaki Şenköy beldesinde, saat 06.49da 4,0 ve 06.51de 3,6 büyüklüklerinde iki deprem meydana geldiğini anımsattı.
     Dün Ölüdeniz açıklarında yaşanan ve Muğlanın Fethiye ilçesinde şiddetlice hissedilen 6,0 büyüklüğündeki depremin, Simavda vatandaşlara deprem olgusunu yeniden hatırlattığını dile getiren Ünal, şöyle konuştu:
     Simavdaki depremlerin, Ölüdenizdeki depremin artçıları olduğunu zannettik. Özellikle 4,0 büyüklüğündeki deprem, vatandaşlarımız arasında hafif bir panik ortamı oluşturdu. Deprem, Ben buradayım, unutmayın, gitmedim diyor. Elimizden gelen fazla bir şey yok. Allahın vermiş olduğu bir nimet, aynı zamanda da bir zahmettir. Depremlerle yaşamaya devam edeceğiz. Zaten, bilim adamlarının tahminlerine göre Ege Bölgesinde bu tür depremler bekleniyor. Depremlerin Simavda can ve mal kaybına yol açmaması, en büyük tesellimiz.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simavdaki depremler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER