Simavda yaklaşık 2 milyon fidan dikiliyor

Simavda yaklaşık 2 milyon fidan dikiliyor


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünün 2012 yılı ağaçlandırma programı kapsamında 8 milyon fidanın toprakla buluşturulmasına ilişkin proje kapsamında Simavda 2 milyona yakın fidanın dikilmesine devam ediliyor.
     Simav Orman İşletme Müdürü Osman Aksoy, AA muhabirine, her yıl ilkbahar ve sonbahar olmak üzere iki dönemde fidan dikimlerinin yapılabildiğini söyledi.
     İlkbahar döneminde ceviz, badem, çam fıstığı gibi meyveli ağaç olarak nitelenen 135 bin fidanla 765 bin ibreli çam fidanının toprakla buluşturulduğunu belirten Aksoy, İlkbahar döneminde 900 bin fidanın programımız çerçevesinde dikimini gerçekleştirdik. Şimdi ise sonbahar dönemi fidan dikme programımızı tamamlamanın gayretindeyiz dedi.
     Aksoy, sonbahar fidan dikme döneminde 250 bin meyveli ve 650 bin ibreli fidan dikileceğini, rehabilitasyon çalışmalarıyla bu yıl yaklaşık 2 milyon fidanın toprakla buluşturulmasının hedeflendiğini anlattı.
     Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünün, rehabilite edilen alanların ağaçlandırılmasında meyve veren fidanların dikilmesine öncelik verdiğini ve çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini dile getiren Aksoy, Amacımız, orman köylüsüne ekonomik girdi sağlayacak meyveli ağaçların yetişmesinin yanında kırsal alandaki vatandaşlarımızın ormanlarına sahip çıkmasını sağlamaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Simavda yaklaşık 2 milyon fidan dikiliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER