Simavda orman yangınları

Simavda orman yangınları -İlçede bu yıl meydana gelen 8 yangında yaklaşık 8 hektar alan zarar gördü


KÜTAHYA (A.A) - Simav ilçesinde bu yıl şimdiye kadar meydana gelen 8 orman yangınında yaklaşık 8 hektar alan zarar gördü.
     Simav Orman İşletme Müdürü Osman Aksoy, AA muhabirine, bu yıl çıkan 8 orman yangınına, 7 arazöz, iki su tankeri, 4 ilk müdahale aracı, iki dozer, greyder, 8 gözetleme kulesinde görevli 16 personel, 88 kadrolu ve mevsimlik işçi, 10 kişilik özel ekiple müdahale ettiklerini söyledi.
     Türkiyenin en önemli orman varlıklarından birinin, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünün sorumluluk alanında olduğuna dikkati çeken Aksoy, şöyle konuştu:
     Kütahyanın en önemli orman varlığı, yaklaşık 93 bin hektarla Simavdadır. Simav Orman İşletme Müdürlüğü olarak hem orman varlıklarımızı koruma hem de yeni fidanlarla geleceğe yönelik yatırımlar yapmanın gayretindeyiz. Bu gayretimizde hiç kuşkusuz en önemli desteği orman köylülerinden görüyoruz. Her türlü orman yangınına karşı son derece hassas ve duyarlı davranan orman köylülerimiz yangınları haber vererek, söndürme çalışmalarımızda gönüllü olarak yer alıyor ve bölgemizde orman yangınlarının en az sayıda yaşanmasına, orman varlıklarımızın büyük zararlar görmemesine katkı sağlıyor. Onlara kurumum adına teşekkür ederim.
     Aksoy, ilçede bu yıl şimdiye kadar meydana gelen 8 orman yangınında, yaklaşık 8 hektar alanda hasar oluştuğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simavda orman yangınları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER