Simavda ilkokul öğrencilerine vergi dersi

Simavda ilkokul öğrencilerine vergi dersi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, Valilik ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının onayıyla geçen yıl başlatılan proje kapsamında Simav ilçesinde ilkokul öğrencilerine vergi konulu ders verildi.
     Simav Vergi Dairesi Müdürü Sezai Süzük, Osmanbey Ortaokulunda yaklaşık 950 ilkokul 4üncü sınıf öğrencisine verdiği derste, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin vergiyi doğru algılaması ve bu bilince ulaşmasının, daha sonraki yıllarda meydana gelebilecek olumsuz davranışların önüne geçilmesinde ve kayıt dışı ekonomiyle mücadelede önemli bir yer tuttuğunu bildirdi.
     Vergi konulu derslerin, 4üncü sınıf öğrencilerine Sosyal Bilgiler derslerinde verildiğini belirten Süzük, şöyle konuştu:
     Proje ilk kez ilköğretim 4üncü sınıf öğrencileri için geçen eğitim öğretim yılının ikinci yarıyılında Kütahya merkezindeki ilköğretim okullarında gerçekleştirilmiş ve Defterdarlığımızın 13 kişilik proje ekibiyle 80 ilköğretim okulunda, 126 derslikte toplam 3 bin 285 öğrenciye ulaşılmıştır. Gerek öğrenciler ve öğretmenlerden gelen olumlu tepkiler gerekse kamuoyunun ilgisi sonucu proje bu eğitim öğretim yılında da sürdürülmektedir. Merkez ilçenin yanı sıra Tavşanlı, Simav ve Gediz ilçeleri de proje kapsamına dahil edilerek, projenin hedef kitlesi genişletilmiştir. Bu yıl 34 kişilik ekiple 185 ilkokul ve ortaokulda 305 derslikte toplam 6 bin 122 öğrenciye ulaşılması hedeflenmektedir. Projenin öğrencilerimizin vergi bilincini artmasına katkıda bulunması, en büyük dileğimizdir.
     Süzük, Osmanbey Ortaokulu Müdür Yardımcısı Aydın Öztürke, öğrencilerde vergi bilinci oluşturulmasında okul idaresi ve öğretmenler olarak yaptıkları katkılardan dolayı çiçek ve Defterdarlıktan gönderilen çini tabağı hediye etti. Derse katılan öğrencilere de dergi, kırtasiye malzemesi ve Kütahya Defterdarı Mehmet Saygının yazdığı mektuplar verildi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simavda ilkokul öğrencilerine vergi dersi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER