Simavda afet konutlarının temeli törenle atıldı

Simavda afet konutlarının temeli törenle atıldı -Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur ve Kütahya Valisi Kenan Çifti ilk harcı temele attı


KÜTAHYA (A.A) - Geçen yıl Simavda meydana meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından ilçede hasar gören evlerin yerine yapılacak olan afet konutlarının temel atma töreni yapıldı.
     Simava 18 kilometre uzaklıktaki Eğirler köyünde gerçekleştirilen temel atma töreninde ilk harcı, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur ve Kütahya Valisi Kenan Çiftçi attı.
     Burada bir konuşma yapan Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, deprem olduğu andan itibaren devletin sıcak elinin vatandaşların sürekli üzerinde olduğunu söyledi.
     Geçen yıl meydana gelen depremin fırsata dönüştüğünü belirten Cantimur, şunları kaydetti:
     Şükürler olsun can kaybımız olmadı. Depremin hemen ardından 5-6 ay gibi kısa sürede 928 afet konutu TOKİ tarafından yaptırılarak hak sahiplerine kura ile dağıtıldı. 15 yeni ve modern okul yapılarak mevcut derslik sayısına 80 derslik ilave edildi. Depremde kırsal kesimde olup da evleri ağır hasar gören vatandaşlara 6 ay boyunca kira yardımında bulunulmuş, köylerdeki ağır hasarlı konutların yıkımı için valiliğimiz tarafından gereken çalışma gerçekleştirilmiştir. Ayrıca orta hasarlı konut sahibi olan vatandaşlarımıza yönelik kredi dağıtımlarımız da devam etmektedir.
     Vali Çiftçi de, yaptığı konuşmada, yapılan konutların 9 büyüklüğündeki depreme bile dayanacak güçte olduğunu ve kışa kadar konutların yetiştirilmeye çalışıldığını bildirdi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simavda afet konutlarının temeli törenle atıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER