Silopi Belediye Başkanı ve 2 meclis

Silopi Belediye Başkanı ve 2 meclis üyesinden haber alınamaması -Belediye Başkanı Hüsnü Yıldırım ve belediye meclisi üyeleri Atız ile Tanışın yakınları, İHDye başvuruda bulundu


ŞIRNAK (A.A) - Irakın kuzeyindeki Duhok kentine 26 gün önce gittikten sonra haber alınamayan Silopi Belediye Başkanı Hüsnü Yıldırım ve belediye meclisi üyeleri Ayhan Tanış ile Selahattin Atızın yakınları, İnsan Hakları Derneği (İHD) Şırnak Şubesine başvurdu.
     Silopi Belediyesi avukatlarından Hakim Tanış ile Şırnaka gelen Yıldırımın ağabeyi Ramazan Yıldırım, belediye meclisi üyeleri Ayhan Tanışın ağabeyi Selim Tanış ve Selahattin Atızın ağabeyi Salih Atız, İHD Şırnak Şubesine giderek yardım talep etti.
     Başvurunun ardından açıklama yapan avukat Tanış, Başkan Yıldırım ve beraberindeki belediye meclis üyelerinin taziye ziyareti amacıyla 26 gün önce Duhok kentine gittiklerini belirterek, kendilerinden o günden bu yana haber alınamadığını söyledi.
     Bu kişilerin ailelerinin, kaçırılma iddiaları üzerine tedirgin olduğunu ve endişe içinde olduklarını bildiren Tanış, "Onlar da söz konusu durumun açığa kavuşması ve bilgi alabilmek için İHD ve savcılık nezdinde girişimlerde bulundu. Israrla belirtmek istiyorum, kaçırılma söylentileri tamamen bir iddiadır. Kaçırılma olup olmadığına dair bize gelen bir duyum yok. Bunun altını dolduracak herhangi bir emare de söz konusu değil" dedi.
     İHD Şırnak Şubesi yöneticisi avukat Aycan İrmez, başvuruyu aldıklarını ve İHD olarak gerekli değerlendirmeyi yaptıktan sonra gerekli mercilere başvuruda bulunacaklarını kaydetti.
     Yıldırım, Atız ve Tanışın aileleri, dün de Silopi Cumhuriyet Savcılığına başvurmuşlardı.
    
     Muhabir: Cafer Balık / Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Silopi Belediye Başkanı ve 2 meclis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER