Silivri Cezaevi önündeki olaylar

Silivri Cezaevi önündeki olaylar -Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Dabağ: "Silivride devam etmekte olan duruşmada, mahkemeye karşı yapılanlar kabul edilemez"


MALATYA (A.A) - Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Alper Dabağ, Silivride devam etmekte olan duruşmada, mahkemeye yapılanlar kabul edilemez açıklamasında bulundu.
     Dabağ, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyetinin, yasaması, yürütmesi ve yargısını koruyacak durumda olduğunu vurguladı. Duruşma salonundaki vekil avukatları, milletvekili ve sanık yakınlarının sayısına bakıldığında yargılama usulü şartlarının oluşturulduğunun görüleceğini ifade eden Dabağ, şunları aktardı:
     "Silivride devam etmekte olan duruşmada mahkemeye karşı yapılanlar kabul edilemez. Ülkenin siyasi parti mensuplarının bu tür tertiplerin içinde olması, milletvekillerinin ülkeye yakışmayan bu tablonun içinde olması ülke adına da siyasi partiler adına da çok üzücü bir olaydır. Ülkede hukuksuzluk isteyenlerin başka bir perdesine, sahnesine şahit olduğumuz Silivrideki olaylar kabul edilemez. Ülkenin siyasi partilerinin aklıselimle mensuplarını kontrol etmesi gerektiği, baskınla, fili durumla siyasi geleceklerine de ülkeye de zarar verdiklerini hatırlamaları gerekmektedir."
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Silivri Cezaevi önündeki olaylar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER