Silifke, 20 bin ton çilek ihraç

Silifke, 20 bin ton çilek ihraç etmeyi hedefliyor -Türkiyenin önemli çilek üretim merkezlerinden Mersinin Silifke ilçesinde bu yıl 20 bin ton çilek ihracatının yapılması hedefleniyor


MERSİN (A.A) - Türkiyenin önemli çilek üretim merkezlerinden Silifke ilçesinde bu yıl 20 bin ton çilek ihracatının yapılması hedefleniyor.
     Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer, Çilek Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Özmen, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, Ziraat Odası Meclis Başkanı ve Sulama Birliği Başkanı Hasan Akarca ve çilek ihracatı yapan tüccarların katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.
     Türer, Türkiyeden ihraç edilen 18 ton çileğin sağlıksız olduğu gerekçesiyle Rusyaya girişine izin verilmediği yönünde basında yer alan haberlerin üreticiyi olumsuz etkilediğini ifade etti.
     Rusyaya olan çilek ihracatına devam etiklerini belirten Türer, şunları söyledi:
     "Çıkan haberler olumsuz bir etki yarattı. Ama biz bu düşünceyi yıkıp ihracatımıza devam edeceğiz. Silifke çileğinde herhangi bir sorun yok. Yurt içinde ve dışında Silifke çileğini gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Bu yıl 20 dönüm araziden 80 bin ton çilek hasadı yapmayı planlıyoruz. Hasadını yaptığımız ürünün de yaklaşık 20 bin tonunu başta Rusya olmak üzere Ukrayna, Romanya, Litvanya, Polanya, Macaristan, Çin, İran ve Suudi Arabistana ihraç edeceğiz."
     Ziraat Odası Başkanı Mahire Can ise Silifkenin çilek üretiminde de ihracatında da iddialı olduğunu kaydetti.
     Hasat sezonunun temmuz ayı sonuna kadar süreceğini dile getiren Can, yoğurdu ile tanınan Silifkenin artık çileğiyle de ün kazanmaya başladığını vurguladı.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Silifke, 20 bin ton çilek ihraç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER