Silifkede araçların muayene sürelerinin kısıtlamasına tepki

Silifkede araçların muayene sürelerinin kısıtlamasına tepki


MERSİN (A.A) - Silifke Tüketici Hakları Derneği Şube Başkanı Mahmut Ali Selvi, 17 milyon sivil araç sürücüsü ve 3 milyon ticari araç sürücülerinin haklarını sonuna kadar arayacağız dedi.
     Selvi, Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen basın toplantısında, konuyu yargıya taşımaya karar verdiklerini kaydetti.
     31 Temmuz 2012 tarih ve 28370 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan ve 31 Eylül 2012de yürürlüğe girecek olan Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı adı altındaki genelgenin iptali için adli süreci başlatacaklarını ifade eden Selvi, Yayınlanan genelgede her şey vatandaşın lehine gibi gösterilse de, değişikliklerdeki hizmet, araçlar, vergiler kısaca paralar vatandaşımızın cebinden çıkacaktır. Genelgenin eklerinde hazırlanan raporlarda görüldüğü gibi eylem planı tuzaklarla doludur dedi.
     Özel sektöre devredilen araç muayene istasyonları verilerine göre hazırlanan ve neredeyse trafikteki araçların yarısının ağır kusurlu çıkarıldığı bu çalışma sonrasında araçların muayene süreleri kısaltılması hedeflendiğini savunan Selvi, şöyle devam etti:
     Bu hedefte 2 yıl aralıkla yapılan araçların 1 yıla, 1 yıl aralıkla yapılan araçların muayeneleri 6 aya çekileceği anlaşılmaktadır. Dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanan, vergi, sigorta ve harç ödemelerini zor karşılayan araç sahipleri, şoför esnafımız, iş sahiplerimiz kısaca tüketicilerimiz bu ağır yükün altına itilmektedir.
     Bu genelgenin iptali için ne gerekiyorsa yapacaklarını anlatan Selvi, şunları kaydetti:
     İlçemizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olarak Silifke Ticaret ve sanayi Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Tüketici Hakları Derneği öncülüğünde her tarafı tuzaklarla dolu olan ve gelecekte vatandaşlarımıza büyük yük getirecek olan bu genelgenin iptal edilmesini ve daha anlaşılır ve uygulamasının vatandaşımıza ek bir yük getirmemesini istiyoruz. Yeni hazırlanacak genelgede sürekli bakımı ve kontrolü yapılan ve trafik seyri olan ticari araçlarında yılda bir yapılması zorunlu olan muayenelerinin iki yıla çıkarılmasını, kaza sonrası tekrar trafiğe çıkan araçların trafiğe çıkmadan önce zaman merhumu gözetmeksizin araç muayenelerinin zorunlu yapılması ve bu muayene harçlarının sigorta şirketi tarafından karşılanmasını öneriyoruz. Ayrıca trafik kazalarındaki büyük kusurun sürücü hatalarından kaynaklandığını bilinmekte, bu sebepten sürücü eğitiminin artması, 5 yılda bir ehliyet sahiplerinin sağlık taramasından geçmesi ve 70 yaşından sonra ehliyetlerin iptal edilmesini istemekteyiz.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Silifkede araçların muayene sürelerinin kısıtlamasına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER