Silifkede Bana bir kalp ver projesi

Silifkede Bana bir kalp ver projesi


MERSİN (A.A) - Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu İşletme Bilgi Yönetimi 4. sınıf öğrencilerinin organ bağışına dikkati çekmek amacıyla hazırladığı Bana Bir Kalp Ver projesi tanıtıldı.
     Projeyi hazırlayan öğrenciler tarafından Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen seminer, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Okul Müdürü Doç. Dr. Levent Son, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, 9 kişinin katılımıyla oluşan Hayat Nakli Öncüleri Grubu üyesi öğrencilerin, bu örnek projeyi gerçekleştirdiğini söyledi.
     Son, grubun Bana Bir Kalp Ver adını verdikleri projelerinde organ bekleyen hasta ve ailelere sosyal destek sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.
     Öğrencilerden Rıdvan Karaca, Şerife Yıldırım, Göksel Işıklar, Çisem Külcü, Nisa Bolat, Merve Atav, Neslihan Kurdular, Bahadır Aydın ve Mehmet Ertürkün başlattığı projeye Letonya, Romanya ve Polonyanın da ortak olduğunu ifade eden Son, böyle anlamlı bir proje gerçekleştirdikleri için de öğrencilerini kutladığını belirtti.
     Organ bekleyen hastaların sayısının her geçen gün arttığı Türkiyede toplumun organ nakli konusunda bilinçlenmesini sağlamanın, bu konuda çalışmalar yapmanın zorunlu hale geldiğini vurgulayan Son, organ bağışının artmasını engelleyen en önemli unsurun bilgi eksikliği olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Silifkede Bana bir kalp ver projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER