Siirt Fıstığı Çin pazarına giriyor

Siirt Fıstığı Çin pazarına giriyor


SİİRT (A.A) - Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Siirt Yatırım Destek Ofisince, tanıtım amacıyla Çine Siirt fıstığı gönderildiği bildirildi.
     DİKA Siirt Yatırım Destek Ofisinden yapılan açıklamada, yapılan yurt dışı gezileriyle bölgenin dünya ile etkileşimini arttırmayı hedefledikleri belirtildi.
     Geçen ay Çin Halk Cumhuriyetine yapılan gezi ve temaslarda Siirt için önemli bir ilke imza atıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Siirt fıstığının tanıtımı ve pazarının arttırılması için Yamasa adlı bir firma ile anlaşılmış ve ilk numuneler Shanghaiya gönderilmiştir. Siirt Fıstık Üreticileri Birliğinin desteği ile Siirt Yatırım Destek Ofisi tarafından gönderilen numunelerle fıstığın tanıtım faaliyetleri yapılacaktır. Shanghaida mart ayında sergilenecek Siirt Fıstığı için umutluyuz. Siirt Fıstığının Çin pazarına girmesi için gereken her türlü çabanın harcanacak ve bunun sağlanması halinde uzun yıllar pazar sıkıntısı aşılacaktır. DİKA olarak Avrupa Birliği Projesine verdiğimiz mali ve teknik destekle başlayan bu süreç, Siirt Fıstığının pazar alanını genişletme çalışmalarımız ile devam edecektir. Siirt Yatırım Destek Ofisi olarak başta Siirt fıstığı olmak üzere, Siirtin kalkınmasında önemli rol oynayacak her türlü ürün ve faaliyeti desteklemeye devam edeceğiz
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş / İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirt Fıstığı Çin pazarına giriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER