Siirtte Vergi Haftası kutlamaları

Siirtte Vergi Haftası kutlamaları


SİİRT (A.A) - Siirtte Vergi Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
     Valilikten yapılan açıklamada, Defterdar Niyazi Özkaya başkanlığındaki heyet, Atatürk Anıtına çelenk sunduktan sonra Vali Ahmet Aydını makamında ziyaret etti.
     Vali Aydın, kalkınmanın temelinin, en kutsal vatandaşlık görevi olan verginin her vatandaş tarafından mutlaka benimsenmesi gerektiğini kaydetti.
     Bu konuda vatandaş ve idarenin el ele olması gerektiğini, devletin ürettiği kamu hizmetlerinin en geniş, sağlam ve ana finansman kaynağının vergiler olduğunu belirten Vali Aydın, bol kazançlı yıllar dileğinde bulundu.
     Özkaya da konuşmasında 2011 yılı cari dönemde tüm gelirlerdeki tahakkuk toplamının 200 milyon 244 bin lira, tahsilatın ise 148 milyon 453 bin lira olduğunu bildirerek, şunları kaydetti:
     Tahsilat oranı yüzde 74.14 olmuştur. Genel bütçe harcamaları toplamımız, 2011 yılında 753 milyon 501 bin lira iken, 2012 yılında 854 milyon 399 bin lira olmuştur. Genel bütçe gelirlerinin, giderleri, karşılama oranı ise yaklaşık 1/6dır. İl genelindeki mükellef sayımızın toplamı 6 bin 270. Çalışmalarımızda bize her zaman destek veren başta sayın valimiz Ahmet Aydına, Siirt halkı ve tüm kurum ve kuruluşlara, kurumumuz ve şahsım adına teşekkür ederim.
     Kabulde daha sonra Özkaya, Vali Ahmet Aydına kuruma sağladığı desteklerden dolayı, Maliye Bakanlığı, Gelirler İdaresi Genel Müdürlüğünce hazırlanan bir plaket sundu.
     Vali Aydın da başarılı çalışmalarından dolayı Özkayaya başarı belgesi verdi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirtte Vergi Haftası kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER