Siirtte 2. kültür şenliği düzenlendi

Siirtte 2. kültür şenliği düzenlendi


SİİRT (A.A) - Siirtte 2. Kültür Şenliği düzenlendi.
     Siirt Özel Celal Değer İlköğretim Okulu ile Irakta eğitim ve öğretim yapan bir kolejin iş birliğiyle düzenlenen 2. Kültür Şenliği Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapıldı.
     Şenliğin düzenlenmesinde katkıda bulunan sponsorlara plaketlerini veren Vali Vekili Gürbüz Saltaş, bu tür kültürel etkinliklerin barış ve kardeşliği pekiştirdiğini belirterek emeği geçenleri kutladığını söyledi.
     Çocukları Iraktaki okullarda öğretmenlik yapan Siirtli anne ve babalara plaketlerini veren Vali Yardımcısı Mustafa Pala da, Türk Bayrağının bütün dünyada dalgalandıran öğretmenlere ve ailelerine teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin devamlı yapılmasını istedi.
     Özel Celal Değer İlköğretim Okulu Müdürü Şeref Aydur, Türkçe Olimpiyatlarından esinlenerek kültür şölenini düzenlediklerini kaydetti.
     Işık Kolejleri Müdürü ve Feza Eğitim Kurumları Kültürel Sosyal İşler Sorumlusu Hüseyin Akça ise Irakta ana okulundan üniversiteye kadar 30dan fazla eğitim kurumları bulunduğunu ve buralarda görev yapan öğretmenlerin selamlarını getirdiğini belirtti.
     Şölende Irakın Musul, Süleymaniye, Kerkük, Halepçe gibi çeşitli kentlerinde bulunan Türk okullarından gelen öğrenciler, Türkçe, Kürtçe ve Arapça şarkıları seslendirdiler. Bazı öğrencilerin şiir dinletilerinin yanı sıra, Gaziantep Halk yöresi oyunları da sergilendi. İki öğrencinin günümüz gençleri arasında Türkçenin kötü kullanımını konu alan mini skeci de ilgiyle izlendi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Zekeriye Güneş
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Siirtte 2. kültür şenliği düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER