Siirtte Gönül Elçileri projesi çağrı toplantısı

Siirtte Gönül Elçileri projesi çağrı toplantısı -Vali Aydın: İl genelinde 3 bin 500 gönül elçisine ulaşmayı hedefliyoruz


SİİRT (A.A) - Siirtte, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın öncülüğünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından başlatılan Gönül Elçileri projesinin çağrı toplantısı yapıldı.
     Öğretmenevinde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Ahmet Aydın, kamu kurum ve kuruluş yöneticilerinden personelleri ile proje kapsamında gönüllü elçi olmalarını istedi.
     Vali Aydın, Siirtte bir gönüllü havuzu oluşturacaklarını ifade ederek, Kevser Havuzu olarak adlandıracakları hayırlı hizmete herkesin katılmasını istediklerini belirtti.
     Yaklaşık 3 bin 500 aileye yardım ettiklerini kaydeden Aydın, Ancak ulaşamadığımız yardıma muhtaç kimseler olabilir. Bu konu da siz gönüllülere büyük görev düşüyor. İlgili kurumlarımıza bildirdikten sonra sorumluluk bize aittir. Sizlerden bu projeyi personelinize ve çevrenize anlatmanızı istiyorum. 10 güne kadar gönüllü olanların başvurmalarını istiyorum. İl genelinde 3 bin 500 gönül elçisine ulaşmayı hedefliyoruz. Siirt evliyalar diyarıdır. Ona yakışanı yapacağınıza inanıyoruz dedi.
     Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz ise, özelde Türkiye-de genelde ise İslam aleminde Arap baharının ortaya koyduğu üç düşman olduğunu belirterek, bunların cahillik, tefrika ve fakirlik olduğunu söyledi.
     Prof. Dr. Akgündüz, İslamın bilinmesi halinde bu üç düşmanın yok edilebileceğini vurgulayarak şöyle dedi:
     Peygamber Efendimiz Mekkeden Medineye göç ettiği zaman muhacirlerle ensar arasında kardeşlik bağları oluşturdu. Her bir aile bir aileyi kardeş kabul etti. Bugün bunu Türkiyede özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde uygulamak zorundayız. Çünkü gönülleri fethetmenin yolu budur. Osmanlıda 170 yıl devam sadaka taşı geleneği vardı. Bir insan boyunda bir taş ve bu taşın üzerine bırakılan parayı avuçlamadan ihtiyacı olanlar kendilerine yetecek kadarını alıyordu. Bunu Avrupada anlattığımız zaman inanamıyorlar. Avrupalılar yıllardan beri bu gönüllüğü ve vakıf olayını araştırıyor. Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde zekat, sadaka gibi olayların toplumda kardeşlik köprüsünü oluşturduğunu belirtiyor. Zengin ile fakir arasında bu köprüyü kurduğumuz zaman aralarında hürmet ve sevgi oluşur, aksi halde nefret ortaya çıkacaktır. Peygamber Efendimiz dönemindeki o kardeşliği tekrar tesis etmek mümkün.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Sayın da, herkesin gönül elçisi olabileceğini ve bugüne kadar 250 kişinin gönül elçisi olmak üzere başvuruda bulunduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen- Zekeriye Güneş / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Siirtte Gönül Elçileri projesi çağrı toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER