Sigara ve alkolün zararlarına dikkati çekmek

Sigara ve alkolün zararlarına dikkati çekmek için pedal çeviriyor -Türkiye Yeşilay Cemiyetinin desteğiyle 3 yıldır Türkiyeyi dolaşan bisikletçi Başkaptan, gençleri sigara ve alkolden uzak durmaları konusunda uyarıyor (Fotoğraf


EDİRNE (A.A) - Türkiye Yeşilay Cemiyetinin desteğiyle 3 yıldır bisikletiyle Türkiyeyi dolaşan Cemal Azmi Başkaptan, gençleri sigara ve alkolden uzak durmaları konusunda uyarıyor.
     Başkaptan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sigara ve alkol kullanımının artması nedeniyle genç nesli kötü alışkanlıklardan korumak amacıyla bisikletle Türkiye turuna çıkmaya karar verdiğini söyledi.
     Projesine, Türkiye Yeşilay Cemiyetinin desteğiyle başladığını belirten Başkaptan, insanları sağlıklı yaşamaya teşvik etmek istediğini ifade etti.
     Başkaptan, proje kapsamında 3 yılda Türkiyenin birçok şehrini ziyaret ettiğini aktararak, "2011 yılında İstanbuldan Karsa 34 vilayeti, 2012 yılında İstanbuldan Vana 20 vilayeti ziyaret ettim. 2013 yılında da İstanbuldan Mardine 24 vilayeti gezeceğim" dedi.
     Gittiği şehirlerde, öğrencilerle görüşerek onlara sigara ve alkolün zararlarını anlattığını ifade eden Başkaptan, şunları kaydetti:
     "Gençlere, Bir seferden ne olacak deyip sigaraya başlamamaları gerektiğini söylüyorum. Lise öğrenimim sırasında arkadaşlarıma sigara yüzünden aralarında duramayacağımı söyledim ve tercih yaptım. Gençlere, Sağlığınızı bulamazsınız ama arkadaş bulursunuz. O yüzden arkadaşınızı seçerken böyle ortamlardan uzak durursanız kendinizi korumuş olursunuz mesajı vermeye çalışıyorum."
     Başkaptan, gençlerin kendilerine ve topluma faydalı olması gerektiğini vurgulayarak, "Kendileri ve toplum için faydalı şeyler yapsınlar ve kendilerini mutlu hissetsinler. Kahvehanelerde oturmak, kötü alışkanlıklar ve internet bağımlılığı, mutsuz ve sorunlu bir toplum yaratır. Bunlar ileride onarılamayacak sorunlara neden olabilir" değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Sigara ve alkolün zararlarına dikkati çekmek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER