Side 12. Uluslararası Kültür ve Sanat

Side 12. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali -Festival kapsamında Türksoy Uluslararası Gençlik Oda Orkestrası sahne aldı


ANTALYA (A.A) - Bu yıl Side belediyesi tarafından 12incisi düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sanat Festivalinde, Türksoy Uluslararası Gençlik Oda Orkestrası sahne aldı.
     Antalyanın Manavgat ilçesi Side beldesinde tarihi Apollon Tapınağında düzenlenen konserde, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından kurululan Türksoy Uluslararası Gençlik Oda Orkestrası sahne aldı.
     8 ayrı Türk Cumhuriyetinden, gençlerden oluşan orkestranın şefliğini yapan Anvar Akbarov yaptığı konuşmada, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinovun annesinin vefat etmesi nedeni ile gelemediğini belirterek, onun adına Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçara plaket verdi.
     Uçar ise TÜRKSOYun dünyada Türk dili konuşan birçok ülke arasında kültürel ilişkileri sağladığını ifade ederek, TÜRKSOY, Türk dünyasında çok önemli hamleler yaparak ilişkileri pekiştiren, Türklerin ve Türk kültürünü ön plana çıkaran çalışmalar yaptı dedi.
     Yaklaşık 1.5 saat konser sonunda sanatseverler, sanatçıları ayakta alkışladı.
    
     Muhabir: Mustafa Taş / Şamil Kahveci
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber Side 12. Uluslararası Kültür ve Sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER