Sıcak hava farklı arayışlara yöneltiyor

Sıcak hava farklı arayışlara yöneltiyor -Türkiyenin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfada hava sıcaklıklığının 40 derecenin üzerinde seyretmesi serinlemek isteyen vatandaşları farklı alanlara yönlendiriyor -Çoğu vatandaş gec


ŞANLIURFA (A.A) - Türkiyenin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfada hava sıcaklıklığının 40 derecenin üzerinde seyretmesi, serinlemek isteyen vatandaşları farklı alanlara yönlendiriyor. Çoğu vatandaş geceyi evlerinin damına kurdukları tahtlarda geçiriyor.
     Genellikle güneşin etkili olduğu saatlerde dışarıya çıkmamaya özen gösteren vatandaşlar,işlerini sabah ya da akşam saatlerinde görüyor. Kimi vatandaşlar gün içerisinde klimalı ortamlarda veya yeşil alanlarda bulunurken serinletici buhar sistemlerinin bulunduğu çay bahçeleri ile yüzme havuzları da gün içerisinde serinlemek isteyenlerin akınına uğruyor.
     Bazı vatandaşlar daha serin olduğu için geceyi evlerinin damına kurdukları tahtlarda oturmayı tercih ediyor. Havanın kararmasıyla birlikte ev halkının toplandığı yaklaşık 4 metrekarelik tahtlarda akşam yemeğini yiyen vatandaşlar aynı mekanda geceliyor.
    
     -Dondurmacı ve buzcular durumdan memnun
    
     Vatandaşların sıcaktan etkilenmemek için genellikle dondurma ve içeceklerle serinlediği kentte, bu alanda faaliyet gösteren esnaf da sıcak havanın işlerine olan etkisinden memnuniyet duyuyor.
     Şehrin en kalabalık bölgesinde dondurma satışı yapan Kenan Ericek, havaların sıcak seyretmesi nedeniyle dondurmaya talebin arttığını belirtti. Ericek, işlerinin genel anlamda hava durumuna göre şekillendiğini ifade ederek, Ne kadar sıcak o kadar dondurma dedi.
     Buz fabrikası işleten Cuma Elma da işlerinin iyi gittiğini havanın çok sıcak olduğu dönemlerde talepleri yetiştirmekte zorlandığını dile getirdi.
     Özellikle düğün ve fırınlar için sipariş aldıklarını kaydeden Elma, bu dönemin en iyi iş yaptıkları sezon olduğunu sözlerine ekledi.
     Sıcağın olumsuz etkilediği kesimlerin başında ise ateş başında çalışmak zorunda kalan fırıncı ve dönerci esnafı geliyor. Buralarda çalışmak zorunda olanlar gün içerisinde sık sık el ve yüzlerini yıkayıp, bol su tüketerek serinlemeye çalışıyor.
     Bu arada Şanlıurfa Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri de sıcaklığın hafta sonu 43 dereceye ulaşmasının beklendiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Sıcak hava farklı arayışlara yöneltiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER