Shaman Dans Tiyatrosundan Antalyada gösteri

Shaman Dans Tiyatrosundan Antalyada gösteri -Farklı dans disiplinlerini sahne üzerinde buluşturmayı amaçlayan tiyatro, "Buluşma" adlı eserini, sanatseverlerin beğenisine sundu -Yönetmen Uygun: "Anadoluyu kökleri Mezopotamyada, As


ANTALYA (A.A) - Farklı dans disiplinlerini sahne üzerinde buluşturmayı amaçlayan Shaman Dans Tiyatrosu, "Buluşma" adlı eserini, Antalyada sanatseverlerle buluşturdu.
     Shaman Dans Tiyatrosu, uygarlıkların, kültürlerin, dillerin ve dinlerin buluştuğu Anadolunun hikayesini anlatırken, Balkanlardan Kafkasyaya, Karadenizden Akdenize kadar Avrasya kültürel coğrafyasının farklı danslarını sahneye taşıdığı "Buluşma" isimli dans gösterisini Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosunda sahneledi.
     Ekim ayı sonuna kadar her çarşamba saat 21.30da Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosunda sanatseverlerin beğenisine sunulacak gösterinin ilkini izleyen yaklaşık bin 700 kişi, temsilin sonunda dansçıları ve ekibi uzun süre ayakta alkışladı.
     Yönetmenliğini Murat Uygunun, müziğini Burçin Vural ve Özgür Ayhanın yaptığı, Çetin Tekindorun seslendirdiği ve 50 dans sanatçısının yer aldığı tiyatro, gösterilerinde doğu ve batıyı, geleneksel ile moderni, evrensel ile yereli buluşturdu. Yenilikçi üretimlerle özgün sahneleme biçimleri oluşturan topluluk, adını tarihteki ilk oyuncu ve dansçı olduğu düşünülen Şamandan aldı.
     Gölge oyunları, ışıklandırma ve kostümlerle Kurtuluş Savaşı, Aşık Veysel, Mevlana, Karagöz ile Hacivat, Mehter ve Güreş gibi tarihi ve kültürel değerlerin de altı çizilen gösteri, 45er dakikalık 2 perde olarak sunuldu.
    
     -"Anadoluyu çınar ağacı olarak betimliyoruz"-
    
     Tiyatronun yönetmeni Murat Uygun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolunun ve İstanbulun tarihi, kültürel zenginliklerini dans ve müzik gösterileriyle Türkiyeye ve dünyaya taşıdıklarını söyledi.
     Antalyada seri gösterilere başladıklarını kaydeden Uygun, şöyle konuştu:
     "Oyuncularım, bir an Ferhat ile Şirin, Hürrem ile Süleyman, Paris ile Helen olup, tarihte yaşanmış ve efsaneleşmiş aşk hikayelerini sunuyorlar. Sonuçta tek bir aşk hikayesi izliyoruz. Geleneksel sahne tekniklerinden de yararlanıyoruz, gölge tiyatrosu gibi. Anadoluyu kökleri Mezopotamyada, Asyada, Kafkasyada, dalları da batıya doğru uzanan çınar ağacı olarak betimliyoruz."
     Oyunculardan İpek Nur Yılmaz da her sahneye çıktığında ilk günkü gibi heyecan duyduğunu belirterek, sürekli kendilerini yenilediklerini ve geliştirdiklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ - Şamil Kahveci
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Shaman Dans Tiyatrosundan Antalyada gösteri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER