SGK Yalova İl Müdürü Gencer:

SGK Yalova İl Müdürü Gencer: -Yalova, Türkiyedeki kayıt dışı istihdamın en az olduğu illerden biri


YALOVA (A.A) - SGK Yalova İl Müdürü Ali Gencer, Yalovanın, Türkiyedeki kayıt dışı istihdamın en az olduğu illerden biri olduğunu bildirdi.
     Gencer, yaptığı açıklamada kayıt dışı istihdama karşı ciddi anlamda çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, bu konuda tüm kurumlarla işbirliği içinde çalıştıklarını ifade etti.
     Yalovadaki kayıt dışı çalışma oranının Türkiye genelinin altında olduğuna dikkati çeken Gencer, Kayıt dışı istihdam Türkiye genelinde yüzde 37,5 oranında. Ciddi anlamda bir düşüş var. Eskiden yüzde 45lerdeydi. Yalova, Türkiyedeki kayıt dışı istihdamın en az olduğu illerden biri. Yalovadaki kayıt dışı oranı yüzde 18. Yüzde 18 ciddi bir rakam dedi.
     Kayıt dışı istihdamın önlenmesine yönelik kurulan Alo 170 hattının verimli kullanıldığını vurgulayan Gencer, şunları kaydetti:
     Vatandaşımız Alo 170 hattını iyi bir şekilde kullanıyor. İlk altı ayda Alo 170e gelen ihbar sayısı 180 kişi. İş yerinde sigortalı gösterilmeyenlerle ilgili ciddi cezai yaptırımlar var. İşe giriş bildirgesini vermekten tutun da aylık prim ve hizmet belgesinin süresinde verilmemesi durumunda iş veren ciddi anlamda idari yaptırımlarla karşı karşıya kalıyor. Onun için de kayıt dışının önemini geçmiş yıllara göre herkes anlamış durumda. Yalovada bu oranı ülke ortalamasından düşük olmasına rağmen daha da aşağı çekme gayreti içindeyiz
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber SGK Yalova İl Müdürü Gencer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER