SGK Muğla Müdürünün öldürülmesiyle ilgili dava

SGK Muğla Müdürünün öldürülmesiyle ilgili dava -SGK Muğla Müdürü Naci Şahini öldüren, aralarında diğer illerin müdürlerinin de bulunduğu 5 kişiyi rehin alan sanığın yargılanmasına devam edildi


MUĞLA (A.A) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Muğla Müdürü Naci Şahini öldüren, aralarında diğer illerin müdürlerinin de bulunduğu 5 kişiyi rehin alan sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Hasan Sünnetçioğlu, yakınları, öldürülen Naci Şahinin eşi Saliha Şahin, babası Halil Şahin ve kardeşi Abdurrahman Şahin ile tarafların avukatları katıldı.
     Hakkında müebbet hapis cezası istenen SGK personeli sanık Sünnetçioğlu, yapmış olduğu hataların bedelini ödediğini söyledi.
     Tasarlayarak ve planlayarak adam öldürme suçlamalarını kabul etmediğini anlatan Sünnetçioğlu, şöyle konuştu:
     Bu işi tasarlayarak yapmadım. Olayı tasarlayarak gerçekleştirmiş olsam neden kurum binasında yapayım. Benim amacım kendimi öldürmekti. İlk kurşunu Naci Şahine sıktığımda omzuna geldi. Silahı kendi kafama doğrulttum, fakat silah ateş almadı. Silaha mermiyi koyduğumda Şahin omzumdan tutunca arkaya döndüm ve silah kazara patladı. Tasarlayarak, planlayarak adam böyle öldürülmez. Tasarlayarak adam öldürmeyi kabul etmiyorum.
     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Alo 170 ihbar hattında mobbing mağdurlarına destek vermek için çalıştığını belirten Sünnetçioğlu, Hem mobbing çalışanı hem de mağduru ve mahkumuyum dedi.
     Sünnetçioğlu, Şahinin o günlerde çalışanlar üzerinde aşırı baskı kurduğunu, çalışanların çalışma yerlerini değiştirdiğini, kendisini de şeflikten memurluğa getirmek istediğini iddia etti.
     Mobbing mağduru ve mahkumu olduğunu savunan Sünnetçioğlu, mahkemeden Mobbing İle Mücadele Derneğinden yetkililerin olayı incelemesini ve mahkemede dinlenilmesini talep etti.
     Duruşma, eksiklerin giderilmesi amacıyla 20 Şubata ertelendi.
     Öldürülen Naci Şahinin babası Halil Şahin, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, adalete güvenlerinin sonsuz olduğunu ifade ederek, İnşallah en kısa zamanda hak yerini bulacak. Bu en büyük temennimiz bu. sanığın beyanları tamamen iftira diye konuştu.
    
     -Olay-
    
     SGK çalışanı Hasan Sünnetçioğlu, 8 Nisan 2011de Sosyal Güvenlik Kurumu bölge müdürleri toplantısını silahla basarak Muğla Müdürü Naci Şahini öldürüp, diğer il ve ilçe müdürlerini bir süre rehin tutmuştu.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber SGK Muğla Müdürünün öldürülmesiyle ilgili dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER