SGK İl Müdürü Gencer:

SGK İl Müdürü Gencer: -Yalova Türkiyenin kayıt dışı istihdamı en az olan illerinden birisi


YALOVA (A.A) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yalova İl Müdürü Ali Gencer, Yalova Türkiyenin kayıt dışı istihdamı en az olan illerinden birisi dedi.
     Gencer, düzenlediği basın toplantısında, kurum olarak ülke genelinde kayıt dışını düşürmeye yönelik bir çalışma başlatıldığını, bu kapsamda Yalovada da önemli adımlar attıklarını belirtti.
     Türkiyede yüzde 45 olan kayıt dışı istihdam oranının, Yalovada yüzde 18lerde seyrettiğini kaydeden Gencer, şöyle konuştu:
     Yalova Türkiyenin kayıt dışı istihdamı en az olan illerinden birisi. Ancak biz Yalovadaki yüzde 18lik kayıt dışı istihdam oranını daha aşağılara çekmek için çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Ancak kayıt dışı ile mücadele sadece tek bir kurumun yapacağı iş değil. Buna halkın destek vermesi de çok önemli.
     Gencer, kayıt dışı istihdamla mücadelenin önemini temelden anlatabilmek için çocuklara yönelik Kahraman KİT adı altında bir çizgi film kahramanı oluşturduklarını kaydetti.
     Ali Gencer, okulların açılmasıyla birlikte Kahraman KİTin maceralarını içeren CDleri okullara dağıtacaklarını ve çocukları bilgilendireceklerini vurguladı.
    
     Muhabir : Nedim Güler
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber SGK İl Müdürü Gencer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER