Seyyah Bizim İller Projesi

Seyyah Bizim İller Projesi


ÇORUM (A.A) - Çorumun Mecitözü ilçesinde öğrenim gören 38 öğrenci, Seyyah Bizim İller Projesi kapsamında kent merkezinde bulunan tarihi mekanları görme fırsatı buldu.
     Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde gençlerin kaynaşmaları, kültürel etkileşimde bulunmaları amacıyla hayata geçirilen Seyyah Bizim İller Projesi Çorumda da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi tarafından uygulanıyor.
     Proje kapsamında Mecitözü Lisesi ve Şehit Mahmut Daşdan Endüstri Meslek Lisesinde eğitim gören 38 öğrenci, Çoruma getirilerek çeşitli mekanları gezdi. Sırasıyla Çorum Müzesi, Ulu Cami ve tarihi konakları ziyaret eden öğrencilere Mahmut Atalay Gençlik Merkezinde sinema gösterimi sunumu gerçekleştirildi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Uzmanı İsmail Şahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, gezdikçe bilgi birikimini artıran ve farklı kültürleri tanıyan bir gençlik yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen Seyyah Bizim İller Projesinde, gezilere ve gençlik faaliyetlerine katılamayan gençlere öncelik verildiğini belirtti.
     Projenin amacının, 14-18-19-26 yaş aralığındaki gençlerin kaynaşmaları ve kültürel etkileşimde bulunmalarının olduğunu ifade eden Şahan, Gençler arasında diyaloğun artırılması ve düzenlenen gezi programları sayesinde ülkemizin doğal, tarihi güzelliklerini yerinde görerek, ülkelerini daha çok sevmelerine katkı sağlanması amacıyla bu proje hayata geçirilmiştir dedi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Seyyah Bizim İller Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER