Seyhan Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

Seyhan Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkıyor


ADANA (A.A) - Seyhan Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkıyor.
     Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, yaptığı açıklamada, yaradılanı severiz, yaradandan ötürü felsefesiyle hareket ettiklerini belirterek, sokak hayvanlarının her türlü sağlık, beslenme ve barınma ihtiyaçlarıyla ilgili, göreve ilk seçildikleri günden bu yana büyük hassasiyet gösterdiklerini söyledi.
     Sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesiyle ilgili çalışmalar çerçevesinde Türkiyede ilk ve tek olan bir uygulamaya Seyhan Belediyesinin imza attığını ifade eden Öztürk, kısa adı DOYKOT olan Seyhan Belediyesi Doğayı ve Yaşamı Koruma Timinin 8 kişilik ekibinin, haftanın 7 günü mesai yaptığını belirterek, şunları kaydetti:
     Özel ekibimiz, vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar doğrultusunda sahipsiz sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesi çalışması yürütmektedir. Örneğin hasta, yaralı, saldırgan sokak hayvanlarına müdahale eden DOYKOT ekibimiz mümkünse sahada gerekli tedavisini uyguluyor değilse hayvanları barınağa teslim ediyor.
     Öztürk, görevleri olmamasına rağmen aylık 10 ton gıdayı sokak hayvanlarının bulunduğu hayvan barınağına teslim ettiklerini dile getirerek, Seyhanda 6 noktada oluşturulan Beslenme Odağı ile sokak hayvanlarının su ve gıda ihtiyaçlarını karşıladıklarını vurguladı.
     Gönüllü hayvan severlerle eş güdüm halinde çalışmaların yürütüldüğünü anlatan Öztürk, Bu anlamda sahipsiz sokak hayvanlarının yaşam hakkı hususunda vatandaşlarımızı bilgilendirme çalışması yaptık. 2011 yılı içerisinde bin 665 sokak hayvanına kuduz aşısı yapıldı. Aynı yıl içinde Bin 636 sokak köpeği hayvan barınağına teslim edildi dedi.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Seyhan Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER