Seydişehirde anlamlı buluşma

Seydişehirde anlamlı buluşma -Cumhuriyet yaşıtları, şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi


KONYA (A.A) - Seydişehir Kaymakamlığınca Cumhuriyetin 89. yılı kutlamaları kapsamında, Cumhuriyet yaşıtları, şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi.
     Vali Aydın Nezih Doğan, Günaydın Dinlenme Tesislerinde verilen yemekteki konuşmasında, düzenlenen programın herkesin bir araya gelmek için arzu ettiği ancak çeşitli engellerle gerçekleştiremediği bir proje olduğunu söyledi.
     Yemekte Cumhuriyet kadar yaşlıların da olduğunu hatırlatan Doğan, Aramızda yakınlarını İstiklal Harbinde kaybetmiş olanlar var. Uzun süredir de Güney Doğuda mücadele etmeye çalıştığımız bir terör belamız var. Burada şunu hatırlamamız lazım. Biz büyük milletiz. Bu topraklarda bin yıldır varız ve binlerce yıl daha var olmaya hazırız diye konuştu.
     Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel ise ilçede Cumhuriyetle yaşıt 34, 22 şehit ailesi, 8 Kore gazisi, 49 Kıbrıs gazisi, 6 Güney Doğu gazisinin olduğunu belirterek şunları kaydetti:
     Sizler her zaman başımızın tacısınız. Bunu böyle bilmelisiniz. Ben başta Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkü, şehitlerimizi, vatan uğruna, ezan uğruna, toprak uğruna hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.
     Şehit İsa Topun annesi Dudu Top da Kaymakam Sonele yaptıkları için teşekkür etti.
     Şehit babası Mehmet Öncel, Devlet her zaman arkamızda, ona seviniyoruz, yalnız bırakmıyorlar. Valimiz, Kaymakam, Garnizon Komutanı hiçbir zaman yalnız bırakamıyorlar. Onlara müteşekkiriz dedi.
     Kore Gazisi Mehmet Ağaçdelen, hatırlanmanın çok güzel olduğunu ifade ederek, Bizler çok zor dönemler geçirdik. Bir gecede birçok arkadaşımızı şehit verdik. Böylesi hatırlanmak bizleri oldukça mutlu etti. Bu programı düzenleyenlere teşekkür ediyorum şeklinde konuştu.
     Yemeğe, Konya Valisi Aydın Nezih Doğanın eşi Hatice Doğan, Kaymakam Tuncay Sonelin eşi Handan Sonel, Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Oyanık, Emniyet Müdürü Yahya Günay, Askerlik Şubesi Başkanı Kamil Güngör ile İlçe müftüsü, Cumhuriyet yaşıtları, şehit aileleri, Kore, Kıbrıs ve Güney Doğu gazileri ve aileleri katıldı.
    
     Muhabir: Kadriye Kasap / İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Seydişehirde anlamlı buluşma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER