Sevgililer Gününü kitap okuyarak kutladılar

Sevgililer Gününü kitap okuyarak kutladılar -Adıyamanda 14 Şubat saat 14.14te 14 dakika kitap okuyoruz etkinliği düzenledi


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda, Sevgililer Günü, 14 Şubat saat 14.14te 14 dakika kitap okuyoruz etkinliğiyle kutlandı.
     Adıyaman Belediyesi ve Adıyaman Girişimci Kadınlar ve İstihdam Derneği tarafından Demokrasi Parkında düzenlenen etkinlikte, vatandaşlar belediye tarafından ücretsiz dağıtılan kitapları okudu.
     Dernek başkanı Birsen Günay, etkinliği kitap okumayla ilgili farkındalık oluşturmak ve kitap okumanın önemine dikkat çekmek için gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Türkiyede kitap okuma seviyesinin düşük olduğuna dikkati çeken Günay, Ama bir Norveçli, bir Alman, bir Japon bizden tam yüz misli kitap okuyor. Bizde bırakın öğrenciyi, öğretmenlerin çoğunluğu kitap okumuyor dedi.
     Adıyaman Belediyesi Eğitim, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Çelik de, etkinlikle topluma kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçladıklarını belirtti.
     Kitap okuma alışkanlığının azlığına işaret eden Çelik, Biliyoruz ki, sevgiye ve sevgiliye dair en güzel ifadeleri, kitaplar barındırmıştır bağrında. Kitap, sevgi öykülerinin tarihsel arşividir adeta. Günümüzde görsel ve bilişim araçları sevgiyi ve sevgiliyi neredeyse bit pazarına düşürmüş durumdadır. Bu nedenle kitap okuma alışkanlığının artırılması gerekiyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan / Hakan Furkan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Sevgililer Gününü kitap okuyarak kutladılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER