Serpil öğretmenin katili tekrar cezaevinde

Serpil öğretmenin katili tekrar cezaevinde -Ümraniyede 1998 yılında anaokulu öğretmeni Serpil Yeşilyurtu tecavüz edip öldürmekten yargılanan ve 7 yıl hapis yattıktan sonra TCKdaki değişikliklerden yararlanarak tahliye edilen Çolak, baş


SAKARYA (A.A) - Ümraniyede 1998 yılında anaokulu öğretmeni Serpil Yeşilyurtu tecavüz edip öldürmekten 7 yıl hapis yatan ve Türk Ceza Kanunundaki (TCK) değişikliklerden yararlanarak tahliye olan İsmail Çolak, başka bir suçtan yakalanarak cezaevine konuldu.
     Anaokulu öğretmeni Yeşilyurtu kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldüren annesi Hanım Yeşilyurtu da yaralayan Çolak, cezaevinden tahliye olduktan sonra işlediği suçlardan dolayı aranıyordu.
     Çolak, Sakaryanın Hendek Dereboğazı Mahallesindeki bir evde gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen İsmail Çolak, tutuklanarak Ferizli Cezaevine gönderildi.
     İsmail Çolakın, TCKdaki değişiklikle yatmadığı hapis cezasını da çekeceği belirtildi
    
    
     -Olay-
    
     Öğretmen Serpil Yeşilyurt ve annesini kaçıran İsmail Ayvacıoğlu, Serdar Kaçmaz, İsmail Çolak ve Savaş Tüblek, tecavüz ettikleri öğretmeni öldürmüş, annesini ağır yaralamıştı. İdam cezasına çarptırılan sanıkların cezası, yaşlarının küçüklüğü nedeniyle 21 yıl ağır hapse çevirilmişti. Rahşan affı olarak bilinen ve adam öldürme suçunu da kapsayan aftan yararlanan hükümlüler, İnfaz Yasası uyarınca 2005 yılında tahliye olmuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Çileci / Mehmet Özcan
     Yayıncı:
<< Önceki Haber Serpil öğretmenin katili tekrar cezaevinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER