Serezli ile Kenterin bal mumu heykelleri

Serezli ile Kenterin bal mumu heykelleri müzede


ESKİŞEHİR (A.A) - Merhum sanatçılar Metin Serezli ile Müşfik Kenterin bal mumu heykelleri, Eskişehirde bir müzeye yerleştirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, 10 Martta vefat eden tiyatro ve sinema sanatçısı Metin Serezli ile 15 Ağustos 2012 tarihinde hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Müşfik Kenterin Eskişehirde bal mumundan yapılan heykellerinin yakında kentte açılacak Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesine yerleştirildiği belirtildi.
     Dünyanın pek çok ülkesinde bulunan Madam Tussaud Müzesinin Türkiyedeki ilk ve tek örneği olan ve Belediye Meclisince alınan karar gereğince Eskişehir Büyükşehir Belediyesine şartlı olarak bağışlanan yerli ve yabancı 150ye yakın ünlü kişinin heykelleri, bal mumu müzesinde yer alıyor.
     Müzede, Atatürkün çeşitli dönemlerini yansıtan heykelleri, ailesinin yanı sıra yerli ve yabancı ünlü devlet adamları ile Türk ve yabancı sanatçıların, medya mensuplarının, sporcuların canlı hissi veren heykelleri, değişik dekorlar önünde sergileniyor.
     Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesinde aynı zamanda Eskişehirin ve Türkiyenin tarihinden kesitlere de yer verildi.
     Müzenin açılışı gerçekleştirildikten sonra elde edilecek gelirin, bağış şartı gereğince kız çocukları ile engelli çocukların eğitimi için kullanılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Serezli ile Kenterin bal mumu heykelleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER