Senegal heyeti, Kayseride

Senegal heyeti, Kayseride


KAYSERİ (A.A) - İkili ilişkileri ve işbirliğini geliştirmek üzere Kayseriye gelen Senegal Fatik Belediye Başkanı Mattar Ba ve beraberindeki heyet, Kadir Has Stadyumunu gezerek stat yetkililerinden bilgiler aldı.
     Gezinin ardından Senegal Fatik Belediye Başkanı Mattar Ba, Kayseride bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek Senegalin Fatik şehri de Kayseri gibi Cumhurbaşkanın şehri. Kayseriyi kendimize örnek alarak işbirliğini geliştirmek istiyoruz. Bu işbirliği ile iki ülke arasında bir köprü kurmak istiyoruz dedi.
     Kayseriye ilk kez geldiğini ve ilk izlenimin çok iyi olduğunu kaydeden Fatik Belediye Başkanı Ba, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasekinin Kayseriye çok şey kazandırdığını söyledi.
     Başkan Özhasekiyi kendine örnek aldığını belirten Ba, Kayserinin bu gelişmesinde İslam dinin etkisinin olduğunu düşünüyorum. Çünkü İslam, bir paylaşım dini. Kayseride de hayır işlerinin fazla olduğunu öğrendim. Şehrin birçok yatırımında hayırseverlerin katkısının olması çok etkileyici diye konuştu.
     Kadir Has Stadyumunu çok beğendiğini de söyleyen Baya stat gezisinin sonunda Kayserispor atkısı armağan edildi.
     Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Senegal heyeti ile öğle yemeğinde bir araya geldi.
     Oldukça samimi bir ortamda geçen yemekte Başkan Özhaseki, Senegal Fatik Belediye Başkanı Mattar Baya günün anısına Döner Kümbet maketi armağan ederken Senegal Belediye Başkanı Ba ise Başkan Özhasekiye aslan maketi armağan etti.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Senegal heyeti, Kayseride Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER