Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz -Bingöldeki saldırıda şehit olan jandarma er Savaş Topalın cenazesi, memleketi Samsunda toprağa verildi -Törene, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç da katıldı


SAMSUN (A.A) - Bingölde askeri konvoya yapılan saldırıda şehit olan jandarma er Savaş Topalın cenazesi, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıçın da katıldığı törenle, memleketi Samsunun Alaçam ilçesinde toprağa verildi.
     Askeri kargo uçağıyla Çarşamba Havaalanına getirilen şehidin cenazesi, buradan Alaçam ilçesi Yenice köyündeki amcası İzzet Topalın yaşadığı evin önüne getirildi.
     Burada şehidin annesi Emine Topal, Ben seni kırmızı bayraklarla gönderdim, kırmızı bayraklarla bana geri geldin. Kırmızı bayrak hiçbir zaman üzerinden ayrılmasın diyerek gözyaşı döktü. Şehidin kız kardeşi Funda Topal ise, Ağabeyim ölmedi, şehit oldu. Yaşıyor ağabeyim. Kimse öldü diyemez ifadelerini kullandı. Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı Yenice Camisine götürüldü.
     Buradaki törene, şehidin ailesi ve yakınları, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun milletvekilleri Mustafa Demir, Akif Çağatay Kılıç ve Ahmet Yeni, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     Bakan Kılıç, burada şehidin annesi Emine Topal ile babası Halil Topala başsağlığı diledi.
     Daha sonra kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, top arabasına konarak köy mezarlığına götürülmek üzere yola çıktı. Bu sırada oluşturulan konvoyda gençlerden oluşan bir grup, Türk bayrağı açarak İstiklal Marşı okudu.
     Köy mezarlığına getirilen şehidin cenazesi, burada toprağa verildi.
    
     Muhabir: Fatma Kalay - Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Şehitlerimizi uğurluyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER