Şehitler Haftası ve Çanakkale Deniz Zaferinin

Şehitler Haftası ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü -AK Parti Yozgat Milletvekilleri Soysal ve Başer mesaj yayımladı


YOZGAT (A.A) - AK Parti Yozgat milletvekilleri Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer, Şehitler Haftası ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladılar.
     Soysal, mesajında, tarihin en güçlü devletlerine karşı kazanılan ve Türk milletinin bağımsızlık tutkusunun en büyük destanlarından biri olan Çanakkale Zaferini ve Şehitler Gününü büyük bir onur ve gururla kutladıklarını ifade etti.
     Vatanın her sathında görevlerini ifa ederken hayatlarını kaybeden kahraman şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını kaydeden Soysal, şunları anlattı:
     Vatan için en kutsal varlığını, canını veren şehitlerimizin manevi varlığından güç alan bizler, her ne halde olursa olsun, bu vatana göz diken iç ve dış tüm düşmanlarımızı bertaraf ederek, emanetini daima yükseklerde taşıyacağız. Bu duygularla, vatanın bölünmez bütünlüğü için görevleri başında kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, şehit yakınlarına ve gazilerimize de, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum.
     Milletvekili Yusuf Başer de, Çanakkale Zaferinin, bir milletin vatan topraklarını bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, yüksek bir ruh ve ahlakla nasıl canı pahasına düşman işgalinden koruduğunu göstermesi bakımından insanlık tarihi içinde özel bir yere sahip olduğunu belirtti.
     Çanakkale Zaferinin, tarihte eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğunu vurgulayan Başer, mesajında şu ifadeler yer verdi:
     Vatan topraklarının dört bir yanından gelerek Çanakkalede işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanlar, bizim bugün millet olarak sahip olduğumuz birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temeller üzerine oturduğunu bütün dünyaya en gür sesle ilan etmiştir. Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için şahlanan bir milletin, bağımsızlık ve egemenlik aşkının heyecan ve ibret verici destanıdır. Millet olarak yokluklar içindeyken bile Çanakkale Geçilmez dedirten sağlam bir inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin bir aziz hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da milletimizin hissiyatında son derece önemli bir yere sahiptir. Milletçe şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti, her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımakta kararlıyız.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Şehitler Haftası ve Çanakkale Deniz Zaferinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER