Şehit pilotun evinde evlat sevinci

Şehit pilotun evinde evlat sevinci -Doğu Akdenizde uluslararası hava sahasında Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Ertanın kendisiyle aynı ismi taşıyan oğlu Gökhan Ertan yaklaşık


MALATYA (A.A) - Tuba Karahan - Doğu Akdenizde uluslararası hava sahasında, Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertanın kendisiyle aynı ismi taşıyan oğlu, yaklaşık bir hafta önce dünyaya geldi.
     Şehit pilot Ertanın annesi Zennure Ertan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, torununa şehit babasının adını verdiklerini söyledi.
     Torununu oğlundan bir parça olarak gördüğünü dile getiren Zennure Ertan, Torunuma oğlumun ismini verdik. Çünkü, onun yerini alacak dedi. Gözyaşlarına hakim olamayan Ertan, torunu Gökhan Ertana bakarak, Emanetine en az senin kadar iyi bakacağımıza emin ol yavrum diye seslendi.
     Henüz bir haftalık torununu oğluna benzettiğini belirten Ertan, artık torunları için yaşayacaklarını, onların geleceği için mücadele edeceklerini kaydetti.
     Torunu Gökhanın da, babasının izinden gitmesini istediğini ifade eden Ertan, Bu da babası gibi inşallah göklerin hanı, göklerin hakanı olur. Gökhanın ismini biz kurayla bulmuştuk. Hep diyordum, Göklerin hanısın oğlum diye. Çok seviyordu. Sevdiği şeyle de gitti. Uçmak başka bir şeydi onun için diye konuştu.
     Torununa oğlunun ismini eşi Ali Ertanın koyduğunu anlatan Zennure Ertan, gelininin de böyle olmasını istediğini dile getirdi.
     Ertan, şöyle devam etti:
     Oğlum, çocuğunun adının Göktan koymak istemiş. Ben Gökhan Göktan Ertan olsun istedim ama eşi de ben onun ismi olsun istiyorum dedi. Zaten dedesi de hep onu söyler, ister. Ama iki ismini de söyleyeceğiz. Hem Gökhanı hem Göktanı hem de canı isteyen Ertan desin. Ona hep Ertan derlerdi, hiç ismiyle hitap etmiyorlardı.
    
     -Oğlumun ilk oyuncağı helikopterdi-
    
     Oğlu Gökhan Ertana ilk oyuncağını babası Ali Ertanın aldığını anlatan Zennure Ertan, oyuncağın bir helikopter olduğunu, daha sonra da oğlu Gökhan Ertana gelen bütün hediyelerin uçak olduğunu ifade etti.
     Liseden sonra Hava Harp Okuluna giden oğlunun yemin törenine gittiğinde çok zayıfladığını görünce okuldan ayrılmasını istediğini kaydeden anne Ertan, oğluyla anılarını Çok yalvarmıştım gel diye. Gelmedi. Ben yine buraya döneceğim, onun için beni hiç boşuna götürme dedi. İşte kısmetinde orası varmış, demek ki bunları yaşayacakmışız. Mesleğini severek yapıyordu. Onun hayatı uçmaktı, başka bir şey değildi sözleriyle anlattı.
     Şehit Pilot Ertanın sınıf arkadaşlarının onun hakkında bileği en kuvvetli pilotlardan biriydi dediğini aktaran Zennure Ertan, küçük oğlu Emrah Ertanın da abisi gibi pilot olmak istediğini söyledi. Zennure Ertan, karşı çıkmalarına rağmen oğlunun ısrarla askeriyeye gitmek istediğini belirtti.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Şehit pilotun evinde evlat sevinci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER