Şehir ve Şehircilik Sempozyumu

Şehir ve Şehircilik Sempozyumu -Çorum Belediye Başkanı Külcü: -Çorum, geçiş ve bağlantı yolları üzerinde bulunan, değişime açık olduğu kadar kültürel değerlerini de korumasını bilen istikrarlı şehirlerimizden bir tanesidir


ÇORUM (A.A) - Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum, geçiş ve bağlantı yolları üzerinde bulunan, değişime açık olduğu kadar kültürel değerlerini de korumasını bilen istikrarlı şehirlerimizden bir tanesidir dedi.
     Çorum Belediyesi ile Hitit Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen Şehir ve Şehircilik Sempozyumu, Anitta Otelde başladı.
     Sempozyumun açılışında konuşan Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, belediyelerin, bir beldenin yaşam akışını belirleyen, kişinin doğumundan ölümüme kadar hayatının her anını negatif ya da pozitif olarak etkileyen yönetim birimleri olduğunu söyledi.
     Kendilerinin yerel yöneticiler olarak, şehirlerin bugününe ve yarınına dair sorumluluklar taşıdıklarını ifade eden Külcü, Modern belediyecilik paradigmasında artık kültür hizmetleri, sosyal belediyecilik ve sanatsal faaliyetler baş sırayı almış durumdadır. Artık belediyecilik anlayışında belediye çalışmalarının başarısı ölçülürken kültür ve sanat hayatına yaptığı katkılar göz önünde bulundurulur dedi.
     Çorum Belediyesi olarak çağdaş belediyecilik anlayışının gereği kültür hayatında şehirciliğin önemi üzerinde durduklarını vurgulayan Külcü, şunları kaydetti:
     Bu bağlamda ilkini 2009 yılında düzenlediğimiz Şehir ve Medeniyet sempozyumları serisinin üçüncüsünü düzenliyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
     Bu sempozyumların Çorumda düzenlenmesi bizim açımızdan çok önemlidir. Her şeyden önce Çorum, tarih, medeniyet ve bir kültür şehri. Bunun yanı sıra tarihte imzalanan ilk yazılı barış antlaşmasının tarafı olan Hitit Uygarlığının başkenti. Çorum, geçiş ve bağlantı yolları üzerinde bulunan, değişime açık olduğu kadar kültürel değerlerini de korumasını bilen istikrarlı şehirlerimizden bir tanesidir. Kavimler, uygarlıklar ve kültürlerin kaynaşmasına sayısız kere tanıklık etmiş olan bu şehrin ve bu şehrin belediyesinin Şehir ve Medeniyet konusunu gündemine alması ve gündemde tutması her şeyden önce onun üzerine düşen bir sorumluluktur diye düşünüyoruz.
     Külcü, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen başta Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkana, Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemezin şahsında düzenleme komitesine, değerli bilim danışma kurulu üyelerine ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür eder hepinize saygılar sunarım dedi.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Şehir ve Şehircilik Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER