Şehir konferansları devam ediyor

Şehir konferansları devam ediyor


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesinin birlikte düzenlediği Şehir Konferanslarına Altın Koza Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan, konuk oldu.
     Bilkan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada Kültür Diplomasisi ve Türkoloji konusunu anlattı.
     Konyaya gelmeden önce yaptığı araştırmalarda Konya Büyükşehir Belediyesinin dünya şehirleriyle yaptığı ikili anlaşmaların dikkatini çektiğini ifade eden Bilkan, belediyelerin varlığının özellikle Balkanlarda daha iyi görüldüğünü, hemen hemen tüm Balkan şehirlerinde belediyelerin yaptırdığı binaları, parkları, verdiği destekleri büyük bir gururla takip ettiklerini belirtti.
     Bilkan, Türkiyede son yıllarda yapılan çalışmalarla çok ciddi bir kamu ve kültür diplomasisi yürütüldüğünü, bu çalışmalarda dil öğrenmenin son derece önemli olduğunu vurguladı.
     Programın sonunda Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı, Bilkana hediye takdim etti.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Şehir konferansları devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER