Seben Taşlı Yayla Göleti ilçeye hayat

Seben Taşlı Yayla Göleti ilçeye hayat verecek -Seben Belediye Başkanı Özbağ: Yapımı tamamlanan Seben Taşlı Yayla Göleti 12 köyde yaklaşık 40 bin hektar arazinin su ihtiyacını karşılayacak


BOLU (A.A) - Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, yapımı tamamlanan Seben Taşlı Yayla Göletinin 12 köyde yaklaşık 40 bin hektar arazinin su ihtiyacını karşılayacağını söyledi.
     Özbağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bolu İl Özel İdaresi tarafından Aladağ Yaylasına yapılan ve Abant Gölünün 7 katı büyüklüğünde olan Seben Taşlı Yayla Göletinde doluluk oranının yüzde 100e ulaştığını ifade etti.
     Göletin ilçe turizmi ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirten Özbağ, Sebenin köylerinde genellikle buğday ve arpa üretimi yapılıyor. Tarımın yapılmadığı alanlarda ise hayvancılık yapılır. Kent merkezi yakınlarında sulama sorunu olmayan köylerde ise meyve sebzecilik yapılıyor. Yapımı tamamlanan Seben Taşlı Yayla Göleti 12 köyde yaklaşık 40 bin hektar arazinin su ihtiyacını karşılayacak. Suya kavuşan köylerde ürün çeşitliliği aratacak. Ayvancılığın yoğun olduğu kesimlerde tarıma daha çok ilgi gösterilecek. Ürünlerinden bir kazanan köylümüzün kazancı 10a yükselecek. Bu sayede de ilçenin geliri de artmış olacak dedi.
     Özbağ, son yıllarda Sebenin elmasıyla da ön plana çıktığını kaydederek, Seben, elma üretimi konusunda da bölgede söz sahibi olan bir ilçe. Yılda yaklaşık 40 bin ton elma üretimi yapılmakta. Seben Taşlı Yayla Göletinin köylere hayat vermeye başlamasıyla birlikte üretimde büyük bir artış yaşanacaktır. Bu artışın yılda yaklaşık 450 bin tona çıkmasını hedefliyoruz. Bunun için çalışmalar aralıksız olarak sürdürülüyor diye konuştu.
     Suya kavuşan köy arazilerinin değerleneceğini vurgulayan Özbağ, Ankaradan gelen ekipler tarafından köylerde tapulaşma çalışmalarına başlandı. Köylümüz arazisinin tapusuna kavuşacak. Bu sayede arazi kavgalarının yaşanmasının da önüne geçmiş olacağız ifadesini kullandı.
     Özbağ, Seben Taşlı yayla Göletinin turizme kazandırılması konusunda da gerekli çalışmaların yapıldığını ve bunu en kısa zamanda hayata geçirileceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Seben Taşlı Yayla Göleti ilçeye hayat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER