SAÜ Fen

SAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öztürk: -Bölümlerimizin, kendi programını güncellemelerini ve günün şartlarına göre öğrenci yetiştirmelerini talep ettik -Bununla ilgili komisyon çalışmaları yaparak, kararlarımızı


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Öztürk, Fen-Edebiyat Fakültesindeki bölümlerin kendi programlarını güncellemelerini ve günün şartlarına göre öğrenci yetiştirmelerini talep ettiklerini belirterek, bununla ilgili komisyon çalışmaları yaparak kararlarını rektörlük teklifi olarak YÖKe bildirmeyi düşündüklerini kaydetti.
     Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada araç-gereç olarak alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını, eylül ayı itibariyle de 5 bin 69 öğrenciye hizmet verdiklerini bildirdi.
     Akademik öğretim eleman sayılarının 280 olduğunu ve kaliteli ve yetkin öğretim üyesi alımını bir eğitim politikası olarak benimsediklerine vurgu yapan Öztürk, Uluslararası eğitim ve öğretim hareketlilik programı ile yurt dışına öğrenci gönderen üniversiteler arasında önemli bir konumdayız. Üniversitemizi bu yüzden tercih eden öğrencilerimiz var. Öğretim üyesi kadromuz zengin ve alanında yetkin kişiler. Atanma kriterleri arasında uluslararası yayın şartı getirdik. Öğretim üyelerimize yurt dışında araştırma yapmak için her türlü desteği ve teşvikleri sağlıyoruz ifadelerini kullandı.
     Öztürk, formasyon eğitiminin kaldırılması ile Fen Edebiyat Fakültelerine olan ilginin azaldığına vurgu yaparak, şunları kaydetti:
     Bu günlerde, Fen Edebiyat Fakültelerinin konumu ve geleceği tartışılmaktadır. Fen Edebiyat Fakülteleri aynı zamanda, alan öğretmeni yetiştiren fakültelerdi. Formasyon eğitiminin kısıtlanması ile Fen Edebiyat Fakültelerine olan talep azaldı. Özellikle Kimya ve Fizik bölümünde. Bu olay ilerde bütün bölümleri etkileyebilir. Ancak bölümlerimizin bu konuda etkilenmemesini sağlamak amacıyla çeşitli önlemler almaya başladık. Bölümlerimizin, kendi programını güncellemelerini ve günün şartlarına göre öğrenci yetiştirmelerini talep ettik ve bununla ilgili komisyon çalışmaları yaparak, kararlarımızı rektörlük teklifi olarak YÖKe bildirmeyi düşünmekteyiz. Bu bağlamda bölümlerde piyasa taleplerine uygun olarak eğitim programları hazırlıyoruz.
     1992 yılında kurulan ve 1993-1994 eğitim-öğretim yılında Matematik bölümü ile faaliyete geçen Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Sosyoloji, Sosyal Hizmet, Çeviribilim, Alman Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Sanat Tarihi, Arkeoloji, İstatistik ve Eğitim Bilimleri olmak üzere 17 farklı bölümde eğitim veriliyor.
     Fakültede, 39 Profesör, 42 Doçent, 96 Yardımcı Doçent, 4 Öğretim Görevlisi, 90 Araştırma Görevlisi, 8 Okutman ve 1 Uzman olmak üzere toplam 280 akademik personel görev yapıyor.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER