SASKİ Genel Müdürü Keleş:

SASKİ Genel Müdürü Keleş: -Gerçekleştirilen yatırımlarla Sakarya, en çevreci illerden birisi oldu


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, yatırımlarla Sakaryanın en çevreci illerden biri konumuna geldiğini belirtti.
     Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) üyelerine bilgi veren Keleş, şehrin geleceğini en iyi şekilde planlamanın gayreti içinde olduğunu ifade etti.
     Altyapıda önemli yatırımları hayata geçirdiklerini anımsatan Keleş, şunları bildirdi:
     Boşa akan Sakarya Nehrini değerlendirerek hidroelektrik santrali inşa ediyoruz. Bu santral Sakaryaya uzun yıllar kazandıracak çevreci bir santral olacak. Dünyada her geçen gün yenilenebilir enerjiye talep artıyor. Biz de bu süreci en iyi şekilde değerlendirerek, 3 adet HES projesi geliştirdik. Bu projelerden birinci HESin yapımı büyük oranda tamamlandı. 2.sinin de lisansını aldık. Gerçekleştirilen yatırımlarla Sakarya, en çevreci illerden birisi oldu.
    
     -Ulaşım hizmetleri-
    
     Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan ise vatandaşların AB standartlarında ulaşım imkanına kavuşması için önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, Kart54 uygulamasıyla şehir kartı oluşturduklarını anlattı.
     Turan, şöyle konuştu:
     Ulaşım filomuzu gençleştirmek ve çağın gereklerine uygun hale getirebilmek için 60 yeni otobüs aldık. Şimdi şehir merkeziyle Arifiye arasında ulaşımı sağlayacak olan hafif raylı sistem uygulamasını hayata geçiriyoruz. Yapımı devam eden Hızlı Tren çalışmalarının tamamlanmasıyla bu hattı 2. etapta Sapancaya uzatmayı planlıyoruz.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber SASKİ Genel Müdürü Keleş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER