Şarköy SGK ilçe binası hizmete açıldı

Şarköy SGK ilçe binası hizmete açıldı -SGK Başkanı İlhan: -Sosyal Güvenlik Kurumunda reform yaparak, kurumun yapısını değiştirdik


TEKİRDAĞ (A.A) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, reform yaparak, kurumun yapısını değiştirdiklerini söyledi.
     İlhan, SGKnın Şarköy ilçe binasının açılışında yaptığı konuşmada, hayatın değişik aşamalarında bir şekilde SGK ile muhatap olunduğunu belirterek, kurumun çok önemli değişimler ve değişiklikler geçirdiğini kaydetti.
     SGKda 2006da yapısal değişikliklere gidildiğini vurgulayan İlhan, şöyle devam etti:
     SGKda reform yaparak, kurumun yapısını değiştirdik. Daha önce Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve Sosyal Sigortalar Kurumu tek çatı altında birleştirildi. Neden böyle bir değişiklik ihtiyacı duyuldu- Farklı sosyal güvenlik kurumlarına bağlı vatandaşlarımızın devletten aldığı hizmetlerde eşitlik sağlanması, standardizasyona gidilmesi gerekiyordu. Genel Sağlık Sigortası ve Sosyal Sigortalar Kanunu ile kurum, büyük bir değişim daha yaşadı.
     Türkiye genelinde tüm ilçelerde şubeler açarak, vatandaşın ayağına hizmet götürdüklerini anlatan İlhan, 2013 yılı içinde tüm ilçelerde büroları hizmete sokmayı amaçladıklarını kaydetti.
     Biz, vatandaşımızın ayağına gitmeyi amaç edindik. Tepeden yönetmekle olmuyor. Çalışmalarımızı daha hızlı sürdüreceğiz diyen İlhan, Şarköy ilçe binasının açılışında emeği geçenlere teşekkür etti.
     Açılış törenine, SGK İl Müdürü Mahmut Kotan, Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Alper Eral/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Şarköy SGK ilçe binası hizmete açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER