Şarkışladan kısa kısa

Şarkışladan kısa kısa -Kaymakam Gül: Binamızda depreme dayanıklılık testi yapıldı, sonuçta binanın depreme dayanıklı olmadığı ve güçlendirme maliyetinin de yeni bina yapım oranının yüzde 71i kadar olduğu tespit edilmiştir


SİVAS (A.A) - Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Hükümet Konağının, yapılan test sonucuna göre depreme dayanıklı olmadığının tespit edildiğini bildirdi.
     Kaymakam Gül, 1964 yılında 3 katlı olarak inşa edilen ve bugüne kadar hizmet veren Şarkışla Hükümet Konağında geçen ay yapılan depreme dayanıklılık testinin sonucunu açıkladı.
     Binadan alınan numunelerin incelendiğini belirten Gül, Binamızda depreme dayanıklılık testi yapıldı, sonuçta binanın depreme dayanıklı olmadığı ve güçlendirme maliyetinin de yeni bina yapım oranının yüzde 71i kadar olduğu tespit edilmiştir. Bundan dolayı yapılan değerlendirme sonucu, güçlendirmenin ekonomik olmayacağını ve mevcut binanın ihtiyaçlara cevap vermemesinden dolayı yıkılarak binanın yeniden yapılması, 2013 yılı yatırım programına alınması teklif edilmiştir diye konuştu.
    
     -Organize Hayvancılık Projesi-
    
     Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin, Organize Hayvancılık Projesi çerçevesinde ahır sahibi olmak isteyenlerin belediyeye başvurması gerektiğini bildirdi.
     Gültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede hayvancılıkla ilgili çalışmaların hızla ilerlediğini belirterek, Belediyemizin en büyük projelerinden olan Tarım Kent Projesi içerisinde önemli yere sahip olan Organize Hayvancılık Projesi ve beraberindeki seracılık, meyvecilik, biogaz tesislerinin de içerisinde yer alacağı ahır projesi için ön kayıtlar başladı diye konuştu.
     Şarkışlanın en önemli geçim kaynaklarından olan hayvancılığın daha da geliştirilmesini ve organize bir şekilde sürdürülmesini amaçladıklarını ifade eden Gültekin, hayvancılığın teknolojiden en üst düzeyde yararlanılarak daha verimli yapılmasının önemine dikkati çekti.
     Yörenin hayvancılıkta hak ettiği yeri alabilmesi için başlatılan çalışmalar neticesinde bu projenin başlatıldığını kaydeden Gültekin, proje kapsamında ahır sahibi olmak isteyenlerin belediyeye müracaat ederek taahhütname imzalaması gerektiğini söyledi.
     Gültekin, müracaatların değerlendirmeye alınacağını belirtti.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Şarkışladan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER