Sarıkamış Harekatının 98. yılı

Sarıkamış Harekatının 98. yılı -Anadolu Gençlik Derneği Kars Şubesince Sarıkamış Harekatı şehit düşen 90 bin asker için Kuran-ı Kerim okutuldu


KARS (A.A) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kars Şubesince, Sarıkamış Harekatında donarak şehit düşen 90 bin asker için Kuran-ı Kerim okutuldu.
     Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda konuşan AGD Kars Şubesi Başkanı Sebahattin Gül, Sarıkamışta donarak şehit olan 90 bin askerin bu yıl 98. kez anılacağını belirterek, Anadolu topraklarında Allah yolunda çok sayıda askerin şehit olduğunu söyledi.
     Sarıkamışta şehit olan askerlerin Allah katında en yüce mertebeye ulaştığını ifade eden Gül, 1914-1915 kışının en soğuk günlerinde Sarıkamışta donarak şehadet şerbetini içen ve en yüce mertebelerden birine ulaşan on binlerce mehmetçik, adlarını tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Onlar, inancın, vefanın, fedakarlığın, tahammülün ve sevdanın olduğu kadar kahramanlığın ve kardeşliğin de destanını yazmışlardır dedi.
     Şehit olan askerlerin hiçbir zaman geriye dönmeyi düşünmediğine değinen Gül, şunları kaydetti:
     Onlar hiçbir zaman arkalarına bakmamışlar, en ümitsiz anlarında bile en küçük yılgınlık ve bozgunluk ibaresi göstermemişlerdir. Önlerindeki asılmaz dağları aşmışlar, ölünceye kadar, toprağa düşünceye kadar yürümüşler. Kar onların kefenleri, Allahuekber Dağları da mezarları olmuştur. Dedelerimiz hayatları boyunca İslamı anlama, anlatma, yaşatma, temsil ve tebliğ etme gayreti içinde olmuş ve gerektiğinde bu uğurda canlarını feda edebileceklerini göstermişlerdir. İslamı gönülden benimsemiş olan şehitlerimiz peygamber ümmeti olduklarını ispatlamışlar, tıpkı sahabenin yaptığı gibi Anadolunun İslamlaşma mücadelesine hayatlarını ortaya koyarak şehitlik etmişlerdir.
     Gülün konuşmasının ardından salonda bulunan hafızlar tarafından Sarıkamış şehitlerinin ruhları için Kuran-ı Kerim okundu.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Sarıkamış Harekatının 98. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER